Krimmler Wasserfälle
Krimmler Wasserfälle
Krimmler Wasserfälle

Krimmler watervallen Oostenrijk

  • Auteur: Ronald

De Krimmler watervallen, of Krimmler Wasserfälle, zijn met een hoogte van maar liefst 380 meter de hoogste in Europa. Met meer dan 400.000 bezoekers per jaar behoort de waterval tot de top 10 bezienswaardigheden van Oostenrijk.

Krimmler Achental

Krimmler Achental

Deze Oostenrijkse waterval bevindt zich in het dorp Krimml, in het National Park Hohe Tauern. Het dorp ligt op de grens van het Salzburgerland (regio Zell am See) en Tirol. Krimml ligt in het midden van het dal tussen Mittersill en het Zillertal. De waterval is onderdeel van de Krimmler Ache, een riviertje dat begint aan het einde van het Krimmler Achendal op de Dreiherrenspitze (3.499 m). Nadat de rivier ongeveer 20 kilometer door een vlak almenlandschap heeft gelopen mond deze uit in de Krimmler Wasserfälle. In 3 stappen dondert het water van de Krimmler watervallen vervolgens naar beneden, echt een geweldig natuurfenomeen.

Wandelen Krimmler watervallen

De Krimmlerfälle zijn wat mij betreft een echte aanrader voor iedereen. Alleen de onderkant van de waterval is de moeite van het bezoeken al waard. Het is echt een machtig schouwspel. Wil je naar de top van de waterval? Er loopt een wandelpad van beneden helemaal naar de top van de waterval, wandelen naar de top van de waterval is zeker de moeite waard. Het pad is goed begaanbaar, ook voor gezinnen met kleinere kinderen. Voor degenen voor wie de klim tot aan de top toch teveel is, halverwege de waterval bevindt zich een restaurant, Gasthof Schönangerl.

Wandelkaart Krimml
Deze wandel- en fietskaart, schaal 1:35,000 bevat een activiteitengids, plaatsnamenregister met postcodes, alle wandel- en fietspaden, mountainbikeroutes, ski- en langlaufroutes en GPS-punten.
v.a. € 9.69

Eenmaal bovenaan gekomen kun je genieten van de bovenloop van de grootste waterval van Oostenrijk en heb je een heel mooi uitzicht over Krimml. Het pad dat hier het Krimmler Achental inloopt loopt door, helemaal tot aan het Tauernhaus, achteraan in het dal. Dit is een goede wandeling waarbij je vooral het weer in de gaten moet houden want zoals overal in de bergen, kan ook hier het weer in 1 keer omslaan.

Krimmler Waterval

 

Let op het weer

Toen ik jaren geleden de wandeling had gemaakt veranderde het weer in het dal binnen een paar minuten. Nadat wij wat waren gaan drinken bij een van de almen in het Achental werd de lucht achterin het dal plotseling zwart en begon het te onweren. Wij hebben het toen op een lopen gezet om zo snel mogelijk, voordat het noodweer ons kon bereiken, weer beneden te zijn. Het grappige was dat toen wij weer bovenaan de waterval waren het lichtjes begon te regen maar halverwege de waterval scheen de zon weer en was het alsof er niets aan de hand was. Zo zie je dat er een wereld van verschil in kan zitten in het weer boven en het weer beneden in het dal. Zie ook het weer in de bergen.

Krimml

Het dorp Krimml zelf is leuk en gezellig, in de winter is Krimml een mooi skigebied. Er is niet zoveel te doen in het dorp zelf maar het is een prima uitvalsbasis voor uitstapjes in de buurt. Wij hebben destijds in Krimml overnacht en hadden vanuit onze hotelkamer uitzicht op de waterval, mooier dan dat wordt het niet.
Uitzicht op de Krimmler Wasserfälle

Krimmler WasserfälleKrimml 47 - 5743 - Krimml - Oostenrijk - 0043 (0) 6564 7212 -
Krimmler WasserfälleKrimml 47 - 5743 - Krimml - Oostenrijk - 0043 (0) 6564 7212 -

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>