Mode

Bergschoenen en wandelschoenen

Wandelschoenen en bergschoenen

Wat voor soort schoenen heb je nodig bij de verschillende wandelingen? Voor het beklimmen van een berg heb je andere schoenen nodig dan voor een lichte wandeling over gebaande paden. De berg- en wandelschoenen zijn daarom opgedeeld in categorieën van A tm D. De schoenen in deze categorieën verschillen qua hoogte, stugheid en materiaal.

Thermo-onderkleding

Mijn opa droeg vroeger in de koude maanden van het jaar een lange onderbroek en een hemd met korte mouwen. Die mouwen zag ik als klein kind door zijn overhemd heen, en soms ontdekte ik een wit randje dat onder zijn keurige pantalon met plooi uitpiepte. De lange onderbroek

Wandelsokken

Vaak denken we bij wandelen aan goed schoeisel, aan regenkleding of aan een comfortabele rugzak, maar minsten zo  belangrijk is het dragen van de juiste wandelsokken. Iemand die ooit onderweg is geweest met slecht zittende sokken zal hier direct mee instemmen.

Salomon heren softshell jack

Wat is softshell?

Al een aantal jaren zijn er softshell-jacks en –jassen op de markt. Maar wat is softshell precies en wat zijn de voor- en nadelen ten opzichte van een waterdichte jas?

Meindl Skye GTX rot

Meindl – Skye GTX

Hoezo kunnen bergschoenen niet stoer en trendy zijn? De tijd dat berg- wandelschoenen grauw en grijs waren is allang voorbij. Wandelen in de bergen kan tegenwoordig op superdeluxe schoenen met opvallende kleuren.