Een groen landschap in de Picos de Europa
Een groen landschap in de Picos de Europa
Een groen landschap in de Picos de Europa

Picos de Europa

  • Auteur: Ronald

De Picos de Europa in Noord-Spanje ofwel de toppen van Europa behoren tot de mooiste gebergtes van Europa en dat wil wat zeggen. Duidelijk zichtbaar vanaf de kust zie je de besneeuwde toppen van het hooggebergte van de Picos de Europa, een geweldig aanzicht. Voor veel zeelieden was het gebergte dan ook een belangrijk herkenningspunt.


Mijn aandacht was getrokken bij het horen van de naam van dit gebergte. Hoewel ik een echte fan van de bergen ben had ik persoonlijk nog nooit gehoord van de Picos de Europa. Misschien dat de focus toch automatisch te snel naar de Alpen of de Pyreneeën gaat. Als bij toeval zag ik binnen korte tijd meerdere programma’s die betrekking hadden op de Picos de Europa. Mooie groene almweiden en beboste hellingen, besneeuwde bergtoppen en dat in combinatie met mooie pittoreske Spaanse dorpjes. Het is alsof de tijd hier heeft stilgestaan. Ik weet alleen niet of het feit dat je oog in oog kunt komen te staan met een bruine beer nou hetgeen is waar ik op zit te wachten. Was dit nou het soort waarvoor je hard weg moest lopen of moet je bij bruine beren juist stil op de grond gaan liggen? Wel handig om te weten. Buiten dat zijn de Picos de Europa een aanrader voor elke bergliefhebber.

Vakantie Picos de Europa

Voor de gemiddelde vakantieganger zijn de Picos de Europa meestal niet eerste keuze bij het boeken van een vakantie naar Spanje. Onwetendheid is hier vaak een oorzaak van. De Picos de Europa zijn ideaal voor degenen die van wandelen en zwemmen houden. Het gebied is een waar wandelparadijs. Er worden dan ook diverse wandelvakanties in de Picos de Europa aangeboden. Ben je even uitgewandeld dan kun je lekker uitrusten op een van de mooie stranden, met uiteraard uitzicht op de bergen.

Genieten van het spectaculaire landschap van de Picos de Europa

Pittoreske dorpjes in de Pico de Europa

Leuke en gezellige vissersdorpjes vind je er te kust en te keur.
Het mooie aan de Picos de Europa is dat het allemaal relatief rustig is. De ongerepte natuur en de rust zorgen voor een unieke ervaring. In het gebied leven diverse diersoorten die je in de andere berggebieden vaak al minder tegenkomt zoals de gems, de bruine beer en wolven.

Fuente De

Midden in de het gebergte in de provincie Cantabrië vind je het dorp, of beter gehucht, Fuente Dé. De plaats bestaat eigenlijk uit niet veel meer dan wat hotels en een kabelbaan, de Teleferico de Fuente Dé. En laat nou juist die kabelbaan ervoor zorgen dat Fuente Dé een van de meest toeristische plaatsen van Cantabrië is.


De kabelbaan Fuente Dé brengt je binnen 4 minuten van het dalstation op 1090 meter naar het bergstation op 1850 meter hoogte. De kabelbaan, een pendelkabelbaan bestaande uit 2 cabines die elk 20 personen per keer kunnen vervoeren, brengt elk kwartier vele bezoekers naar El portal de Picos ofwel de toegangspoort tot de Picos de Europa.

Uitzicht op Feunte De in Cantabrie

Vanuit het bergstation kun je mooie wandelingen maken door het ruige landschap. Het dragen van goed schoeisel is hier belangrijk, dit vanwege het rotsachtige landschap. Bij het bergstation vind je een restaurant en een winkeltje.

Covadonga

Aan de noordkant van de Picos de Europa vind je het dorp Covadonga. Covadonga is een belangrijk pelgrimsoord omdat hier in de 8e eeuw hier de slag van Covadonga heeft plaatsgevonden. Naast een mooie basiliek vind je hier ook de meren van Covadonga. Deze twee gletschermeren, Lago de Enol en Lago de la Ercina, zijn wandelend te bereiken vanaf meerdere parkeergelegenheden of restaurants in de buurt. En deze zijn weer bereikbaar met de auto vanuit Covadonga.

Bedevaartoort Covadonga

De natuur en het landschap zijn hier werkelijk fantastisch. Een mooi groen landschap met daarin de twee gletschermeren en op de achtergrond de toppen van de Picos de Europa.

Geografische ligging

De Picos de Europa behoren tot het Cantabrisch Gebergte dat loopt van de Pyreneeën tot aan het oosten van Galicië. De bergketen strekt zich uit over 3 Spaanse provincies: Cantabrië, Asturië en Castilië en Leon. De hoogste berg van het massief is de Torre de Cerredo van 2648 meter hoogte. Deze berg bevindt zicht in Asturië.
Vanuit Amersfoort is het ongeveer 1600 kilometer rijden. Vliegen kan ook. Dan vlieg je op Santander (met tussenstop omdat er geen rechtstreekse vluchten zijn vanuit Nederland) of je vliegt op Bilbao. Dit ligt iets verder weg maar dan heb je wel een rechtstreekse vlucht, plus daarbij is de stad Bilbao zeker een bezoek waard.

Ben je nou op vakantie naar de Picos de Europa geweest, laat ons dan weten hoe het was. Prettige (berg) vakantie.

Kabelbaan Fuente DéLugar Barrio de Fuente - 39587 - Fuente Dé - Spanje - 0034-942736725 -
Kabelbaan Fuente DéLugar Barrio de Fuente - 39587 - Fuente Dé - Spanje - 0034-942736725 -

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>