Nieuws

Nieuwsartikelen

Nebelhornbahn Oberstdorf

Nieuwe Nebelhornbahn Oberstdorf 2021

In de zomer van 2021 vervangt de nieuwe Nebelhornbahn in Oberstdorf de huidige kabelbaan. Na meer dan 90 jaar trouwe dienst wordt de huidige Pendelkabelbaan dan vervangen door een Omloopkabelbaan bestaande uit 10-persoons cabines.

cabrio-bahn tignes

Grootste en hoogste cabrio-bahn ter wereld geopend

In Tignes, Frankrijk is de hoogste en grootste cabrio-bahn ter wereld geopend. Deze unieke panorama-gondel is gelegen op meer dan 3.000 meter op de Grande Motte-gletsjer.

Matterhorn Glacier Ride

Matterhorn Glacier Ride

Het hoogste bergstation van Europa ligt op de kleine Matterhorn. Op 3821 meter hoogte is een nieuw bergstation gebouwd als onderdeel van het Matterhorn Glacier Ride project. De nieuwe kabelbaan met maar liefst 25 gondels brengt wintersportliefhebbers vanaf het middenstation Trockener Steg naar de top van de kleine Matterhorn. De Bergbahn kan maar liefst 2000 passagiers per uur de berg opbrengen, en dat 365 dagen per jaar.

Zugspitze

Ongeluk nieuwe Zugspitzbahn

Tijdens een oefening is de nieuwe Zugspitzbahn, die aan het einde van van vorig geopend is, zwaar beschadigd. Een van de twee kabines is dermate beschadigd dat de complete kabelbaan buiten gebruik gesteld is en voorlopig niet kan worden opgestart.

Saanersloch Bergbahnen Gstaad

Nieuwe Bergbahn Saanersloch Gstaad

De Bergbahn Saanersloch Gstaad gaat moderniseren. Nog voordat het officiële winterseizoen begint moet er een nieuwe kabelbaan op de plek van de oude gondel staan. De oude kabelbaan heeft maar liefst 40 jaar dienst gedaan. Het was destijds de snelste, modernste en meest comfortabele Bergbahn. De nieuwe gondel is nog comfortabeler, heeft meer ruimte en gaat vooral nog sneller waardoor er meer personen vervoerd kunnen worden.

Kabelbaan met balkon - Seilbahn mit Balkon

Kabelbaan Wengen met balkon

De 63-jarige kabelbaan in Wengen naar de Männlichen krijgt een opknapbeurt. Het nieuwe project, de Royal Ride is een kabelbaan met een balkon die je naar de top brengt.

k-onnection kaprun Salzburg

3K K-onnection

Nog 609 dagen en dan is het zover, dan wordt de nieuwe 3K K-onnection in gebruik genomen. Deze Bergbahn, een kabelbaan verbindt dan Kaprun via de Maiskogel met het Gletscherskiegebied Kitzsteinhorn.

De stilste en modernste gondels op de Ifen feestelijk geopend

Op 12 januari was het eindelijk zover. De nieuwe bergbanen bij Hirschegg, de Ifen I en Ifen II werden onder feestelijke omstandigheden officieel in gebruik genomen. De nieuwe bergbanen horen bij een groot project om het Ifen-skigebied te moderniseren. In totaal is er 40 miljoen euro in het gebied gestoken door Skigezelschap Oberstdorf-Kleinwalsertal- Bergbahnen.

Schatzbergbahn Auffach - Wildschönau

Nieuwe Schatzbergbahn

Na 32 jaar wandelaars en wintersporters naar de top van de Schatzberg en weer omlaag te hebben getransporteerd, is de oude 4-persoons gondel in Auffach vervangen door een nieuwe. De nieuwe Schatzbergbahn is niet alleen comfortabeler, maar ook nog eens sneller en groter.