Snowdon uitzicht
Snowdon uitzicht
Snowdon uitzicht

Snowdonia Nationaal park

  • Auteur: Ronald

Het Snowdonia Nationaal park ligt in het noorden van wales. Het park is vernoemd naar de hoogste berg van Wales, de Snowdon met zijn 1.085 meter hoogte. Het Snowdonia Nationale Park is in 1951 opgericht en is het derde nationale park in het Verenigde Koninkrijk na het Peak District en het Lake District. Het park heeft een totale omvang van ongeveer 2.171 km2.

Het gebied is uitermate geschikt voor bergliefhebbers. Er zijn meerdere bergen die graag door bergwandelaars beklommen worden zoals de Tryfan, Y Garn en de Elidir Fawr. Maar de meest bekende, en ook de meest beklommen berg is uiteraard de Snowdon zelf.

Snowdon

De Snowdon is de hoogste berg van Wales en is goed bereikbaar voor wandelaars. Er zijn diverse routes die naar de top van de Snowdon leiden. De moeilijkheidsgraad varieert per route. Er zijn routes die vrij eenvoudig zijn zoals het Llanberis pad, deze route loopt langs de spoorlijn. Houd je niet zo van wandelen dan is er ook nog de Snowdon Mountain Railway.

Snowdon Mountain Railway

De Snowdon Mountain Railway is een spoorlijn die loopt vanuit het plaatsje Llanberis helemaal naar de top van de Snowdon. Van midden maart tot aan het einde van de zomer rijden er dagelijks treinen de berg op en af.

Er worden verschillende soorten treinen gebruikt. Zo rijdt er speciaal voor de liefhebbers een stoomlocomotief. In 2,5 uur rijd je heen en weer en heb je een half uur tijd om te genieten bovenop de top van de Snowdon. Naast de stoomlocotief rijdt er ook een traditionele dieseltrein.
Wil je meer weten, bekijk dan de website van de Snowdon Mountain Railway

Mountain Walking in Snowdonia
This guidebook describes 40 day walks exploring Snowdonia. It showcases some of the best mountain walks in the area, with routes up Snowdon and Tryfan alongside other classic peaks like Y Garn, Cadair Idris and the Glyders.
v.a. € 15.99

Naast de Snowdon Mountain Railways rijden er diverse andere treinen rond in Snowdonia. Treinenliefhebbers komen hier beslist aan hun trekken. Zo zijn er onder andere de Wels Highland Railways, deze rijdt vanaf Caernarfon tot aan Porthmadog. De Talyllyn Railway rijdt vanaf Tywyn en dan is er ook nog de Welsh Highland Heritage Railways die start in Porthmadog. Kortom keuze genoeg om Snowdonia per trein te verkennen.

Snowdonia stoomlocomotief

Naast het beklimmen van de Snowdon kun je genieten van diverse meertjes en leuke stadjes zoals Bangor, Llanberis en Caernarfon.

Bangor

Ondanks het feit dat Bangor ongeveer 18.000 inwoners heeft is Bangor van oudsher een universiteitsstadje. De stad heeft een historische kathedraal en een kasteel dat de moeite waard is om te bezichtigen. Er is genoeg te beleven in Bangor dankzij de pier, het grote aantal studenten en de winkelstraat.

Caernarfon

Caernarfon is een kleine stad met nog geen 10.000 inwoners maar met een bekend kasteel. Het kasteel Caernarfon, gebouwd in de 13e eeuw door de Edward de eerste, staat zelfs op de lijst van Unesco.

Snowdonia Wales

Houd je van de bergen en wil je eens wat anders dan een vakantie in Frankrijk of Italiƫ, denk dan eens aan het Snowdonia National Park in Wales.

Deuter Aircontact 60 + 10 SL
De Deuter Aircontact 60 + 10 SL rugzak is een comfortabele backpack. Deze Slim Line backpack is ontworpen voor vrouwen en smallere mannen. Hij is korter dan een normale backpack en heeft smal uitgesneden schouderriemen wat het draagcomfort verbetert.
v.a. € 199

Snowdonia National ParkLlanberis - Caernarfon LL55 4TY - Llanberis - Verenigd Koninkrijk - 0044 1286 870223 -
Snowdonia National ParkLlanberis - Caernarfon LL55 4TY - Llanberis - Verenigd Koninkrijk - 0044 1286 870223 -

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>