Autobahnvignet Oostenrijk
Autobahnvignet Oostenrijk
Autobahnvignet Oostenrijk

Vignet Oostenrijk

 • Auteur: Ronald

Ga je op vakantie naar Oostenrijk of rijd je door Oostenrijk op weg naar je vakantiebestemming vergeet dan niet een Autobahnvignet Oostenrijk te kopen. Om gebruik te mogen maken van de snelwegen in Oostenrijk moet je in het bezit zijn van een geldig vignet voor Oostenrijk. Dit vignet moet aan de binnenkant van de voorruit geplakt worden zodat de scanners op de snelwegen deze autobahnvignetten kunnen lezen.

Waarom een vignet voor Oostenrijk?

Op de Oostenrijkse snelwegen geldt een tolplicht. Om de doorstroom eenvoudig te maken heeft men het autobahnvignet geïntroduceerd. Hierdoor hoef je niet steeds te stoppen voor tolpoortjes en kun je rustig overal doorrijden. Een camerasysteem dat boven de snelwegen hangt checkt de geldigheid van de vignetten. Heb je geen vignet voor Oostenrijk dan riskeer je een hoge boete. Naast de vignetten zijn er overigens ook nog tunnels en bruggen waarvoor je apart nog tol moet betalen.
Ben je niet van plan om over de snelwegen te rijden dan hoef je geen vignet te hebben.

Soorten vignetten voor Oostenrijk

Er zijn autobahnvignetten voor auto’s en voor motoren. Een vignet voor de motor is iets goedkoper dan dat voor de auto.
Soorten vignetten:

 • 10 dagen vignet
 • 2 maanden vignet
 • 1 jaar vignet

Kosten van een vignet Oostenrijk

 • 10 dagen vignet: € 12,15
  Ben je op doorreis of blijf je minder dan 20 dagen in Oostenrijk dan is het verstandig om 1 of 2 van deze 10-dagen vignetten voor Oostenrijk aan te schaffen. Dit is goedkoper dan de aanschaf van een 2-maanden vignet.
 • 2 maanden vignet: € 29,75
  Verblijf je langer dan 2 weken in Oostenrijk dan ben je goedkoper uit als je een 2-maanden vignet koopt in plaats van 3 of meer 10-dagen vignetten. 1 autobahnvignet die geldig is voor 2 maanden kost € 29,75 terwijl 3 x 10-dagen vignetten € 36,45 kosten.
 • 1 jaar vignet: € 92,15
  Ga je vaker op vakantie of heb je het geluk om langer dan 7 maanden in Oostenrijk te verblijven dan is een vignet voor 1 jaar de beste keuze.

Vignet Oostenrijk keuzehulp

Tijdsduur vakantie Vignetten Kosten
doorreis (alleen heen) 1 x 10-dagen vignet € 12,15
doorreis (retour binnen 10 dagen) 1 x 10-dagen vignet € 12,15
doorreis (retour na 10 dagen) 2 x 10-dagen vignet € 24,30
vakantie 10 dagen of korter 1 x 10-dagen vignet € 12,15
vakantie van 20 dagen of korter maar langer dan 10 dagen. 2 x 10-dagen vignet € 24,30
vakantie langer dan 20 dagen maar korter dan 1 maand. 1 x 1-maand vignet € 29,75
verblijf 2 maanden 2 x 1-maand vignet € 59,50
verblijf 3 maanden 3 x 1-maand vignet € 89,25
verblijf langer dan 6 maanden 1 x 1-jaar vignet € 92,15

Ben je van plan vaker in een jaar naar Oostenrijk te gaan reken dan uit hoe vaak en hoe lang je daar verblijft, misschien dat een vignet voor een jaar wel de oplossing is.

Tot slot, wees verstandig en koop het Oostenrijk vignet / de vignetten op tijd want er wordt direct gecontroleerd als je de grens met Oostenrijk overgaat. Heb je dan geen vignet dan krijg je een boete en dat is uiteraard zonde van het geld.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>