Top 5 beste bergfilms
Top 5 beste bergfilms
Top 5 beste bergfilms

Top 5 beste bergfilms

  • Auteur: Femke

Als bergliefhebber ben je graag zoveel als mogelijk in de bergen. Maar helaas kan dat niet altijd. Daarom is het heerlijk om een film op te zetten wat zich afspeelt in de bergen. Te genieten van een spannende bergbeklimfilm of te genieten van een bergachtige omgeving. Bekijk hier mijn persoonlijke top 5 beste bergfilms. Gaat jouw voorkeur uit naar andere films? Laat het me vooral weten!

Er zijn natuurlijk legio films die zich in de bergen afspelen, denk aan The Sound of Music, of Brokeback Mountain of de recent uitgebrachte The Mountain Between Us met de knappe Idris Elba. Maar dit is een opsomming geworden van vooral nagelbijtende spannende films.

Meru

5. MERU

7.7 op IMDB
Er is geen top in de Himalaya waar meer bergbeklimmers gefaald hebben dan op Mount Meru. Deze documentaire volgt drie elite bergbeklimmers die geobsedered zijn door het beklimmen van deze berg.

Bekijk op bol.com >

everest

4. EVEREST

7.1 op IMDB
Geïnspireerd door de adembenemende gebeurtenissen rondom een poging om ‘s werelds hoogste bergtop te bereiken. Everest laat de indrukwekkende reis zien van 2 verschillende expedities die een van de ergste sneeuwstormen ooit meemaken.

Bekijk op bol.com >

Touching the void

3. TOUCHING THE VOID

8.0 op IMDB
Deze documentaire is een vertolking van de succesvolle roman van Joe Simpson. Na het bereiken van de top van de Siula Grande in de Peruaanse Andes breekt Joe zijn been. Deze film gaat over hoe hij weer de berg af kwam. Naar een waargebeurd verhaal.

Bekijk op bol.com >

Alive - bergfilm

2. ALIVE

7.7 op IMDB
Dit verhaal heeft diepe indruk gemaakt op mij als puber. In 1972 crasht het vliegtuig van een rugbyteam uit Uruguay op een berg in het Andesgebergte en worden gedwongen om tot het extreme te gaan om te overleven. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Bekijk op bol.com >

nordwand

1. NORDWAND

7.4 op IMDB
Nordwand is een spannende avonturenfilm over een beklimming van een van de meest gevaarlijke rotswanden in de Alpen. Deze klimwedstrijd vind plaats in 1936 in Zwitserland waar alpinisten worden aangespoord door Nazi propaganda om deze onbeklimde noordelijke rotswand van het Zwitsers massief de Eiger te beklimmen. Twee Duitsers gaan de uitdaging aan. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Bekijk op bol.com >

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>