Skigebieden voor beginners
Skigebieden voor beginners
Skigebieden voor beginners

Skigebieden Oostenrijk voor beginners Top 5

  • Auteur: Ronald

Skigebieden zijn er meer dan genoeg in Oostenrijk maar wat nou als je nog nooit geskied hebt en het toch eens wilt proberen. De grote uitgebreide skigebieden zijn dan niet direct het meest ideaal. Leuke skigebieden voor beginners is wat je zoekt.
Wij hebben een lijst met de beste skigebieden in Oostenrijk voor beginners aangemaakt.

5) Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn

Hoewel Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn een groot skigebied, van maar liefst 270 kilometer heeft, leent zich dit gebied uitstekend voor de beginner. Uiteraard zijn er zwarte en rode pistes maar de meeste pistes in dit gebied zijn blauwe pistes, dus voor de beginners. Het leuke van dit skigebied is dat je er mooie skitochten kunt maken. Zo is er de Skicircus ronde van 20km die compleet bestaat uit blauwe pistes. Daarnaast zijn er Nederlandse skileraren wat het soms net even wat makkelijker maakt en tot slot is de après ski hier top. Als beginner kun je hier dus direct alles ervaren.

4) Almenwelt Lofer

Wil je in alle rust kunnen oefenen dan is Almenwelt Lofer wat voor jou. Skigebied Almenwelt Lofer is een relatief klein skigebied met slechts 46 kilometer aan pistes waarvan 32 kilometer blauwe pistes voor de beginners. Ook voor families is dit skigebied zeer geschikt.
Op de Loferer Alm (1350m) vind je restaurants en het gebied waar de kinderen het skiën kunnen leren.

Losse reizen
Verschillende luxe chalets of appartementen in de inspirerende omgeving van Karinthie.
Rondreizen
Compleet verzorgd genieten van het Tiroler land

3) Skiwelt Wilder Kaiser – Brixental

Skiwelt Wilder Kaiser – Brixental is een groot skigebied met maar liefst 284 kilometer aan pistes. Het middelpunt van het gebied is de Hohe Salve, een relatief kleine berg maar die dankzij zijn ligging overal in de buurt goed zichtbaar is. Met name rond Ellmau en Brixen im Thale zijn de pistes uitermate geschikt voor de beginners. De brede met name blauwe pistes zorgen ervoor dat beginners in alle rust kunnen leren skiën.

2) Ski Juwel Wildschönau – Alpbachtal

Ski Juwel Wildschönau – Alpbachtal is een middelgroot skigebied met 93 km aan pistes. Het skigebied is tamelijk onbekend bij de wintersport fans en dat zorgt ervoor dat je als beginner in alle rust kunt leren skiën. De beginners krijgen hun eerste lessen halverwege de Schatzberg bij Koglmoos. Met de Schatzbergbahn sta je binnen no-time op de piste.


In totaal is er 26 km aan blauwe pistes in het totale gebied. Vooral bij Alpbach vind je veel blauwe pistes.
Het leuke aan dit gebied is dat met name de dorpen Auffach en Alpbach lekker authentiek zijn gebleven. Naast skiën kun je ook heerlijk langlaufen en wandelen in skigebied Ski Juwel Wildschönau – Alpbachtal.

1) Tiroler Zugspitz Arena

Op nummer 1 staat bij ons de Tiroler Zugspitz Arena. Een groot skigebied aan de voet van de Zugspitze ( de hoogste berg van Duitsland ) waarbij de focus meer op de beginnende skiër dan op de gevorderde skiër ligt. Van de in totaal 144 km aan pistes is maar liefst 85 km blauwe piste en 51 km rode piste. Vooral de skigebieden van Ehrwald en Berwang zijn uitermate geschikt voor beginners. De pistes zijn over het algemeen erg breed en niet steil waardoor je hier weinig snelheidsduivels tegen zult komen.

Tot slot

Uiteraard kan het leuk zijn om in de skigebieden te skiën waar iedereen het over heeft maar zeker voor de beginner is het belangrijk dat je de ruimte en mogelijkheden krijgt om het skiën goed onder de knie te krijgen. Het is is dus veel fijner om in het begin een rustig skigebied uit te zoeken waar je in alle rust kunt oefenen want geloof me het is geen pretje om steeds op te moeten letten op geoefende skiërs die vol gas aan je voorbij vliegen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>