Wintersport Mürren Zwitserland
Wintersport Mürren Zwitserland
Wintersport Mürren Zwitserland

Wintersport Mürren Zwitserland

  • Auteur: Ronald

Wintersport in Zwitserland, dat moet toch wel heel erg duur zijn? Wat nou als ik je zeg dat dit best wel meevalt. Uiteraard is een wintersportvakantie over het algemeen genomen niet direct goedkoop. In vergelijking met de prijzen in wintersportlanden als Oostenrijk en Frankrijk vallen de prijzen in Zwitserland niet tegen.


Je kunt al voor onder de € 400,- een week wintersportvakantie Zwitserland boeken voor 2 personen. Maar zoals voor alle wintersportvakanties geldt, hoe bekender het gebied en hoe luxer de accommodatie hoe duurder de vakantie.

Mürren

Het dorp Mürren ligt in het Berner Oberland op een plateau in het Lauterbrunnental. Uit eigen ervaring weet ik dat het een gezellig pittoresk dorpje is met als groot voordeel dat het een autovrij dorp is. Het dorp is goed te bereiken via ofwel de kabelbaan in Lauterbrunnen waarbij je vervolgens met een trein naar Mürren rijdt of met de kabelbaan achterin het dal die je rechtsteeks in het dorp aflevert.

Schilthorn – Piz Gloria

Mürren is bekend geworden dankzij het draaiende restaurant Piz Gloria bovenop de Schilthorn (2970m). Dit restaurant komt voor in de James Bond film On the Majesty’s Secret Service. Naast de bekende berg de Schilthorn heb je vanuit Mürren ook een geweldig uitzicht op de bergen Eiger (3970 m), Mönch (4107m) en de Jungfrau (4158m). Middels de Jungfraubahn kun je naar de Jungfraujoch, de Top of Europe op 3454 meter hoogte. Let wel een kaartje voor de Jungfraubahn is beslist niet goedkoop!

Losse reizen
Lekker op je eigen tempo Zwitserland verkennen
Losse reizen
Wandelvakanties, fietsvakanties, lekker actief in Zwitserland
Wintersport
Wintersport in Murren - Zwitserland. In alle rust skien met mooiste uitzicht in Europa.

Wintersportdorp Wengen

Tegenover Mürren aan de andere kant van het Lauterbrunnental ligt het bekende wintersportdorp Wengen. Vooral bij liefhebbers van skisporten is dit dorp erg bekend. Elk jaar worden hier de Lauberhornrennen gehouden, de oudste nog bestaande skiwedstrijd.

Mürren skigebied

Het dorp Mürren heeft zelf ongeveer 54 km aan pistes waarvan 12 km zwarte pistes, 23 km rode pistes en 19 km blauwe pistes. Verder vind je er genoeg sleepliften, stoeltjesliften en kabelbanen. Het skigebied Mürren heeft 2 rodelbanen, een snowpark en 2 klassieke langlaufroutes die samen met dan 20km zijn. Het skigebied Mürren valt onder de Jungfrau regio, een regio met in totaal meer dan 200 km aan pistes. Ben je dus uitgekeken in Mürren dan ga je naar de overkant van het dal waar je kunt naar hartenlust kunt skiën op de skigebieden van Wengen, Lauterbrunnen en Grindelwald.

Pistes en liften

  • Blauwe pistes: 19 km
  • Rode pistes: 23 km
  • Zwarte pistes: 12 km
  • Sleepliften: 2
  • Stoeltjesliften: 7
  • Pendelkabelbanen: 5
  • Tandradbanen: 2

Neem je de stoeltjeslift naar de Schiltgrat dan kun je diverse leuke routes nemen om weer in Mürren uit te komen. Ga je met de kabelbaan naar de top van de Birg dan zijn er hier zowel blauwe als zwarte pistes die je richting de Obere Hubel brengen. Van daaruit kun je weer alle kanten op.

Vervoer

Mürren is een autovrij dorp maar het openbaar vervoer in de Jungfrau regio is dusdanig goed dat je ook helemaal niet de behoefte hebt om de auto te pakken. Wil je bijvoorbeeld naar Wengen dan pak je de trein en de kabelbaan naar Lauterbrunnen en stap je in het station van Lauterbrunnen over op het treintje dat Wengen gaat. Dit treintje gaat niet alleen naar Wengen maar rijdt nog verder, helemaal over de Wengeralp via de kleine Scheidegg naar het wintersportdorp Grindelwald. Van hieruit kun je met de kabelbaan naar de First, waar je weer heerlijk kunt skiën, of je neemt de kabelbaan naar de Männlichen. Ook hier vermaak je je geweldig, met of zonder skies. En bedenk daarbij altijd dat fantastische uitzicht op die 3 reuzen ( Eiger, Mönch en Jungfrau).
Vanaf de Männlichen gaat vervolgens ook weer een kabelbaan naar Wengen.

Mürren is een leuk dorp. Misschien is het een wat minder bekend wintersportdorp maar dit levert ook weer voordelen op, vooral voor die mensen die niet perse in de drukte willen skiën.
Geniet van het uitzicht, het lekkere eten zoals de bekende kaasfondue en de sneeuw en succes gegarandeerd.

Wil je niet op vakantie met de auto dan is de trein een goede oplossing. Neem de trein vanuit Nederland naar Interlaken, deze stad ligt vlak voor het Lauterbrunnental, en vandaaruit kun je met de trein het dal bereiken. Openbaar vervoer in Zwitserland is ontzettend goed geregeld dus dit is beslist een goede optie.

Wintersport
Wintersport in Murren - Zwitserland. In alle rust skien met mooiste uitzicht in Europa.
Wintersport
Wintersport in Zwitserland, geweldige pistes en mooie uitzichten.
Wintersport
Oostenrijk is wintersport! Je vindt er echt alles van familiegebieden tot skicircussen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>