Winterlandschap Zwarte Woud

  • Auteur: Ronald

Het Zwarte woud ofwel Schwarzwald als wintersportgebied is helemaal niet zo raar als je bedenkt dat er maar liefst 70 toppen boven de 1000 meter uitsteken. Het mooie is dat het Zwarte woudniet zo heel ver rijden is. Van Utrecht tot aan Feldberg is het zo ongeveer 680 kilometer.

 

Feldberg

Een van de bekendste en maar zekere de hoogste berg in het gebied is de Feldberg. De Feldberg is 1493 meter hoog en ligt heel toepasselijk in de gemeente Feldberg. Deze berg leent zich perfect voor skiën aangezien het een grote kale berg is. Met een gondel word je snel een simpel naar de top van de berg gebracht.

Het totale skigebied in het Zwarte woud bevat maar liefst 170 skiliften, 1700 meter aan geprepareerde langlaufloipen, 250 kilometer aan skipisten, vele wandelwegen en 13 springschansen.

[affilprod addif=”7″]

Freiburg

Als je naar het Zwarte woud vertrekt vergeet dan niet om een dagje Freiburg in te plannen. Freiburg is een middelgrote stad met iets meer dan 220.000 inwoners. De stad heeft een mooi oud stadscentrum dat zeker een bezoek waard is. Dwars door het centrum loopt een soort watergeul wat nog extra sfeer aan de stad geeft.

De zekerheid van een wit landschap dat heb je tegenwoordig niet meer maar zeker voor het gebied rond de Feldberg geldt toch een zekere mate van sneeuwzekerheid. Andere skigebieden zijn Baiersbronn en Todtmoos. Ook in deze gebieden kan de skiliefhebber zich prima vermaken.

Kortom, het Zwarte woud is meer dan alleen een wijngebied. Ook voor een skivakantie kun je er prima terecht. De hogere toppen in het gebied zoals de Belchen, de Feldberg en de Herzogenhorn hebben in de winter vrijwel altijd sneeuw.

Zwarte WoudDr.-Pilet-Spur 1 - 79868 - Feldberg - Duitsland -
Zwarte WoudDr.-Pilet-Spur 1 - 79868 - Feldberg - Duitsland -