Flaine Frankrijk
Flaine Frankrijk
Flaine Frankrijk

Skiën in Flaine

  • Auteur: Ronald

Als je het skiën in Oostenrijk gewend bent dan is het anders, heel anders. In Flaine, Frankrijk gaat het niet om de romantiek van het skiën maar om ….juist het skiën zelf. Waar je in Oostenrijk direct omarmd wordt door de mooie en gezellig houten huizen daar moet je het in Frankrijk doen met meer beton dan hout. Waarom zou je er dan in vredesnaam heen gaan hoor ik je denken. Nou om het skiën.

Serieus je kunt er heerlijk skiën. Niet zoals je vast gewend bent met je skies op je schouders enkele honderden meters lopen totdat je bij de skielift bent. Nee, je stapt je appartement / hotel uit en je staat eigenlijk al op de piste. Bind je ski’s onder en gaan.

Flaine is een typisch Frans dorpje in het hart van de Franse Alpen. In de winter is het een echte aanrader als je van skiën houdt. Flaine ligt op ongeveer 30 kilometer van Cluses, niet zo ver van de Mont Blanc, in het Grand Massif.

Een dagje wintersport in Flaine
Op tijd opstaan want je wilt zo vroeg mogelijk op de piste staan. Met de gondel direct helemaal naar boven naar de top van de Les Grandes Platieres op 2480 m. hoogte. Als je geluk hebt, en het zicht is goed, dan kun je vanaf hier de Mont Blanc zien. De waaghalzen gooien zich direct vanaf de top in het diepe en gaan de zwarte piste af, de diamant noir. Ben je iets minder zeker van je zaak, kies dan voor de rode (nog steeds moeilijk) of de blauwe route. Er zijn genoeg groene, blauwe, rode en zwarte pistes om je perfect te kunnen vermaken.

’s Avonds op tijd naar bed en de volgende dag gewoon weer hetzelfde ritueel. Flaine is de perfect wintersportlocatie voor fanatieke skiërs.

Feiten
266 km aan pistes
118 km blauwe pistes
107 km rode pistes
41 km zwarte pistes

2 kabelbanen
10 stoeltjesliften
8 sleepliften

Van Utrecht naar Flaine: 1011 km.

Bekijk de kaart van het skigebied

FlaineFlaine - Flaine - Frankrijk -
FlaineFlaine - Flaine - Frankrijk -