Bron: Matterhorn Zermatt Bergbahnen
Matterhorn Glacier Ride
Bron: Matterhorn Zermatt Bergbahnen
Matterhorn Glacier Ride
Bron: Matterhorn Zermatt Bergbahnen
Matterhorn Glacier Ride

Matterhorn Glacier Ride

  • 01 oktober 2018
  • Auteur: Ronald

Het hoogste bergstation van Europa ligt op de kleine Matterhorn. Op 3821 meter hoogte is een nieuw bergstation gebouwd als onderdeel van het Matterhorn Glacier Ride project. De nieuwe kabelbaan met maar liefst 25 gondels brengt wintersportliefhebbers vanaf het middenstation Trockener Steg naar de top van de kleine Matterhorn. De Bergbahn kan maar liefst 2000 passagiers per uur de berg opbrengen, en dat 365 dagen per jaar.

Barre omstandigheden

De start van de bouw van de nieuwe Matterhorn Glacier Ride is begonnen op 1 april 2016 en nu naar 2,5 jaar werken in barre omstandigheden is het project wat 45 miljoen euro kostte voltooit. Temperaturen van -30 en windsnelheden van 240 km/u maakten het bouwen erg lastig. Werken op bijna 4000 meter hoogte betekend dat het zuurstofgehalte op 60 – 80% zit ten opzichte van normaal. Dit heeft invloed op werknemers en op het materiaal.

Vanuit de nieuwe kabelbaan heb je straks een geweldig uitzicht. Bij goed weer kun je de Matterhorn zien. De kabelbaan heeft in totaal 25 kabines en 4 hiervan zijn versierd met kristallen. Daarnaast hebben deze gondels een melkglasbodem welke na 3 minuten plotseling doorzichtig wordt.
Vanaf 24 november, de start van het winterseizoen, kan de kabelbaan door iedereen gebruikt worden. Een retourkaartje kost dan tussen de € 76 en € 97.

Eigenschappen

Soort kabelbaan: 3S Kabelbaan (3 kabelsysteem)
Producent: Leitner
Basisstation: 2939m.
Bergstation: 3821m.
Kabines: 25