Zugspitze
Zugspitze
Zugspitze

Ongeluk nieuwe Zugspitzbahn

  • 26 september 2018
  • Auteur: Ronald

Tijdens een oefening is de nieuwe Zugspitzbahn, die aan het einde van van vorig geopend is, zwaar beschadigd. Een van de twee kabines is dermate beschadigd dat de complete kabelbaan buiten gebruik gesteld is en voorlopig niet kan worden opgestart.

Ketting gebroken

De ketting die vastzat aan een bergingswagen is tijdens de voorbereidingen van de oefening gescheurd waardoor de bergingswagen is doorgerold en in botsing met de kabine is gekomen. Deze is hierdoor extreem beschadigd. Omdat men met een oefening bezig was zaten er geen personen in de kabine, er is dus niemand gewond geraakt.

Berging gondel

Het probleem nu is dat de gondel precies op het meest steile stuk van de Zugspitzbahn hangt. De gondel moet verwijderd worden maar is dermate zwaar dat deze niet door een helikopter gedragen kan worden. Er moet dus een soort takelconstructie gebruikt worden die de gondel van de kabel kan halen. De verwachting is dat de Zugspitzbahn enkele maanden niet gebruikt kan worden. Bezoekers kunnen via de tandradbaan en de Gletscherbaan de top van de Zugspitze bereiken.

Bayerische ZugspitzbahnAm Eibsee 6 - 82491 - Grainau - Duitsland -
Bayerische ZugspitzbahnAm Eibsee 6 - 82491 - Grainau - Duitsland -