cabrio-bahn tignes
cabrio-bahn tignes
cabrio-bahn tignes

Grootste en hoogste cabrio-bahn ter wereld geopend

  • Auteur: Femke

In Tignes, Frankrijk is de hoogste en grootste cabrio-bahn ter wereld geopend. Deze unieke panorama-gondel is gelegen op meer dan 3.000 meter op de Grande Motte-gletsjer.

Uitzicht op de Mont Blanc

Met de vernieuwde kabelbaan kun je van 3.032 meter tot 3.456 meter hoogte klimmen en dankzij het open dak geniet je van panoramische uitzichten op de Franse Alpen, zoals de Mont Blanc, de Aiguille de la Grande Sassière en de Cime de Bellecôte. Je kunt ervoor kiezen om in de luxe dichte cabine te verblijven of om ‘op het dak’ te gaan. Daar kun je 360 graden om je heen tijdens de korte rit van 5 minuten. In de cabine is er plek voor 100 personen en op het dak is er ruimte voor 20 personen. Er zijn 2 cabines die meerdere keren per uur op en af mensen vervoeren.

Tweede cabrio-bahn ter wereld

Dit is niet de eerste open top-gondel ter wereld. Je kunt een kleinere versie ervaren op de Dachtsteiner Gletscher in Oostenrijk.

Zomerseizoen 2019 geopend voor het publiek

Helaas is het open dak niet toegankelijk in het winterseizoen vanwege het snel omslaande weer, de kou en de sneeuwval. Vanaf mei 2019 brengen de 2 cabrio-cabines duizenden toeristen naar het Vanoise Nationale Park.

Tignes

De panorama-gondel brengt je naar het skigebied op de gletsjer. Tignes ligt in het departement Savoie en valt onder het arrondissement Albertville. Deze kleine plaats is een grote trekpleister voor wintersportliefhebbers. Het skigebied Espace Killy is onder andere verbonden met het bekendere Val D’Isère.

Altitude Experiences

Deze nieuwe Grande Motte-gondel is ontworpen in Zwitserland door Garaventa AG en is voorzien van het allerbeste comfort en de nieuwste veiligheidstechnologie. De cabriobaan is onderdeel van een wereldwijd project genaamd Altitude Experiences. De route begint bij het Tignes station op 2.100 meter en eindigt op de Grande Motte-gletsjer op 3.456 meter.

Grootste en hoogste cabrio-bahn ter wereld geopend
Bron: Station de Tignes
Société des Téléphériques de la Grande Motte STGMRue du Val Claret - 73320 - Tignes - Frankrijk -
Société des Téléphériques de la Grande Motte STGMRue du Val Claret - 73320 - Tignes - Frankrijk -

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>