Tandradbaan Rigi
Tandradbaan Rigi
Tandradbaan Rigi

Rigi Bahnen

  • Auteur: Ronald

De Rigi, een berg in het midden van Zwitserland met een hoogte van slechts 1797 meter. Ondanks het feit dat de berg niet zo hoog is, zeker in vergelijking met de rest van de bekende bergen in Zwitserland, is het een zeer populaire berg. Dit komt omdat de berg heel mooi als een baken in het landschap ligt. Er zijn geen hoge bergen die het uitzicht belemmeren en de Rigi is erg goed bereikbaar.

Kabelbaan Weggis

Vanaf Weggis dat ligt aan de Vierwaldstättersee in het kanton Luzern kun je Rigi bereiken met een kabelbaan. De kabelbaan Weggis – Rigi Kaltbad brengt je in 10 minuten vanuit het dalstation in Weggis op 499 meter naar het bergstation Rigi Kaltbad op 1423 meter hoogte. Deze kabelbaan is een pendelkabelbaan met 2 cabines met elk een capaciteit van 76 personen.

Info kabelbaan Weggis – Rigi Kaltbad
Bouwjaar: 1968
Revisie: in 1993 zijn de cabines vervangen
Totale lengte: 2330 meter
Hoogteverschil: 924 meter
Producent: Garaventa / Doppelmayr

Rigi Kaltbad is een klein dorpje op 1440 meter hoogte boven Weggis. Vanuit het bergstation in Rigi Kaltbad kun je met een tandradbaan verder richting de top van de Rigi.

Tandradbaan Vitznau – Rigi Kulm

Vanuit Vitznau aan de Vierwaldstattersee kun je met de tandradbaan Rigi Kulm bereiken. Van hieruit is het een klein stukje lopen naar de daadwerkelijke top van de Rigi. Sinds 1873 rijdt er een trein vanuit Vitznau helemaal naar Rigi Kulm. Binnen 30 minuten bereik je vanuit station Vitznau op 439 meter het bergstation Rigi Kulm op 1752 meter hoogte.

Tandradbaan Goldau – Rigi Kulm

Goldau is een dorp dat ligt tussen de Zugersee en de Lauerzersee. Ook vanuit dit dorp is de top van de Rigi te bereiken. In 1875 is de tandradbaan Goldau – Rigi Kulm geopend. Het ritje vanuit Goldau op 518 meter duurt 40 minuten.

Het gaat allemaal niet zo snel maar een ritje met één van de tandradbanen is beslist de moeite waard. Onderweg kun je genieten van de prachtige berghellingen, de koeien en de geweldige uitzichten.

Zugersee en Vierwaldstattersee

Onderaan de Rigi liggen de Zugersee en de Vierwaldstättersee (Vierwoudstrekenmeer). Het uitzicht van de top van de Rigi op beide meren is indrukwekkend. Naast het uitzicht dat je hebt op de meren zie je ook de Berner Alpen met de Eiger, de Mönch en de Jungfrau.

Rigi BahnenBahnhofstrasse 7 - 6354 - Vitznau - Zwitserland -
Rigi BahnenBahnhofstrasse 7 - 6354 - Vitznau - Zwitserland -

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>