Col Raiser kabelbaan

 • Auteur: Ronald

Achterin St.Christina / Val Gardena vind je de De Col Raiser kabelbaan. Deze 8-persoonskabelbaan, gebouwd in 2008 brengt je van 1556 meter naar 2106 meter in circa 6,5 minuten.

De eerste versie van de kabelbaan in gebouwd in 1963, vervolgens heeft men de baan in 1988 compleet herbouwd en gemoderniseerd naar de eisen van de moderne tijd. In 2008 heeft de seilbahn de laatste renovatie gehad.

De rit met de Col Raiser baan op zich is niet heel bijzonder. De omgeving daarentegen is erg mooi. Eenmaal boven aangekomen bij het Almhotel Col Raiser bevind je je ’s zomers in een geweldig mooi groen landschap met uitzicht op de Seiser Alm, de Langkofel en de Furchetta. Omdat het bergstation niet helemaal bovenop de berg ligt is het wel leuk om een wandeling te maken richting de top van de Seceda (2.519 m) te lopen.

De omgeving rond het Almhotel is überhaupt uitermate geschikt voor het maken van mooie wandelingen. Er zijn genoeg bestemmingen die je kunt bereiken, zoals de Refugio Firenze ofwel de Regensburgerhütte of de Malga Pieralongia Alm. Kijk voordat je de wandeling gaat maken uiteraard eerst even of de desbetreffende Alm of restaurant geopend is. Ook hier kent men het fenomeen Ruhetag.

Restaurant Baita Odles

Seceda

Het loont zoals gezegd de moeite om de top van de Seceda te bezoeken. Van hieruit heb je prachtige uitzichten. Zo heb je uitzicht op de afgesleten achterzijde van de Furchetta en de Sass Rigais. De Dolomieten op zijn best. Om de top te bereiken kun je gebruik maken van de Fermeda stoeltjeslift. De wandeling naar de stoeltjeslist is erg eenvoudig en gaat eigenlijk alleen maar naar beneden. Ben je geen grote klimmer dan is het dus zeker goed te doen. Vanaf het Almhotel Col Raiser loop je richting de Baita Odles, een restaurant dat direct achter het Almhotel ligt. Links naast het Baita Odles loopt het pad richting de Fermeda stoeltjeslift.

Geen zin om via de Col Raiser terug te gaan? Neem dan de Seceda kabelbaan naar Ortisei / Sankt Ulrich.

 

Technische data

 • Dalstation: 1.546 m.
 • Bergstation: 2.091 m.
 • Lengte: 2.333 m.
 • Hoogteverschil: 544 m.
 • Snelheid: 5 meter per seconde
 • Duur rit: ca 6,30 minuten
 • Capaciteit: 2.030 personen per uur
 • Fabrikant: Leitner
 • Bouwjaar: 2008
 • Type: 8-MGD

Col Raiser dalstation

Col Raiser kabelbaan
Bron: Bergundbahn
Col RaiserPlan Da Tieja - 39048 BZ - Wolkenstein in Gröden - Italie - +39 0471 792089 -
Col RaiserPlan Da Tieja - 39048 BZ - Wolkenstein in Gröden - Italie - +39 0471 792089 -

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>