Voordeelkaarten
Voordeelkaarten
Voordeelkaarten

Voordeelkaarten in de bergen

  • Auteur: Ronald

Als ik op vakantie ga naar de bergen dan wil ik gebruik maken van de kabelbanen. Enerzijds omdat het altijd een belevenis is en anderzijds omdat ik geen zin heb elke keer naar boven te wandelen. Het is uiteraard niet de bedoeling om moe te worden tijdens de vakantie. Daarnaast bezoek ik graag kastelen, leuke musea en andere bezienswaardigheden. Als ik met mijn gezin overal het volle pond zou moeten betalen dan wordt de vakantie vooral een erg dure aangelegenheid of ik zou de helft van de attracties niet bezoeken en dat is dan weer jammer.

Maar er is een oplossing! In de meeste vakantiegebieden in met name Oostenrijk en Zwitserland zijn er kortingskaarten waarmee je vaak gratis gebruik kunt maken de diverse attracties in het desbetreffende gebied. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de Kärnten Card, de Zillertal Activcard of de Jungfrau travel pass.

Naast deze voordeelkaarten zijn er uiteraard ook de Gastenkaarten, deze kaarten krijg je meestal gratis als je in een bepaald gebied overnacht. De gastenkaarten geven vaak korting op zwembaden, musea en kabelbanen maar dikwijls is dat slechts een bescheiden korting. Uiteraard zijn er uitzonderingen zoals de Wildschönau Card Sommer. Met deze gastenkaart kun je gratis gebruik maken van de Markbachjochbahn in Niederau, de Schatzbergbahn in Auffach en de Wiederbergerhornbahn en de Reitherkoglbahn in het Alpbachtal.

De kortingskaarten zijn echter in tegenstelling tot de gastenkaarten niet gratis. Afhankelijk van het aantal dagen, de regio en de hoeveelheid bezienswaardigheden kost de ene kaart meer dan de ander. Maar laat je niet misleiden door de prijs van de kaart want als je het omrekent dan kan zo’n kaart al erg snel uit. Daarnaast ga je meer bezienswaardigheden bezoeken met de kaart want…het is dan toch gratis.

Salzburgerland, Karinthie
De ANWB Reisgidsenserie van het eerste uur. Met veel aandacht voor cultuur en natuur, met uitvoerige plaats- en streekbeschrijvingen en uitgebreide achtergrondinformatie. Voorzien van kleurenfoto’s, duidelijke kaarten en plattegronden en sfeervolle aquarellen.
v.a. € 69.95

Kärnten Card

Neem bijvoorbeeld de Kärnten Card, de voordeelkaart die geldt voor de complete provincie Karinthië. Elke keer als ik met mijn gezin voor meerdere dagen Kärnten bezoek schaffen wij deze kaart aan. Ik vind de Kärnten Card relatief goedkoop voor als je kijkt wat je er allemaal mee kunt doen.

Een voorbeeld
We gaan met een gezin van 2 volwassenen en 1 kind van 9 op vakantie naar Karinthië en kopen de Kärnten Card die geldig is voor 1 week. In het hoofdseizoen kost deze kaart € 47,- per volwassene en € 25 per kind. In totaal zijn we voor deze kaart € 119 kwijt. Dat lijkt veel aangezien het gelijk een grote uitgave in het begin van de vakantie is en je nog helemaal niets hebt gedaan, maar dan…

Leuke kabelbanen zijn de Gerlitzen Bergbahn en de Goldeck Bergbahnen (heerlijke Kaiserschmarrn boven), deze kabelbanen gaan we doen plus we gaan nog even naar de top van de Mölltaler Gletscher. We gaan ook een panoramaweg rijden, de Malta Hochalmstrasse. Voor de museumliefhebbers bezoeken we het Kärntner Freilichtmuseum Maria Saal museum en tot slot gaan we naar de Obir Tropfsteinhöhlen.

Gerlitzen Gipfelbahn + Kanzelbahn
Prijs voor een retour
Familiekaart (2 volwassenen + 1 kind): € 57,50
Totaal: € 57,50

Goldeck Bergbahnen
Prijs voor een retour
Volwassene: € 22,-
Kind: € 11,-
Totaal: € 55,-

Mölltaler Gletscher
Prijs voor een retour
Volwassene: € 36,-
Kind: € 18,-
Totaal: € 90,-

Malta Hochalmstrasse
Prijs voor 1 auto: € 20,-
Totaal: € 20,-

Kärntner Freilichtmuseum Maria Saal
Volwassene: € 9,-
Kind: € 4,50
Totaal: € 22,50

Obir Tropfsteinhöhlen
Volwassene: € 24,-
Kind: € 13,-
Totaal: € 61,-
Met de Kärnten Card betaal € 3,50 per persoon voor de bustransfer.

Conclusie
Totaal zonder Kärnten Card: € 306,-
Totaal met Kärnten Card: € 129,50
Besparing: € 176,50

In totaal zouden we € 306,- moeten betalen zonder de voordeelkaart terwijl je met de Kärnten Card in totaal € 119 + € 10,50 = € 129,50 hebt betaald. Dat is een besparing van maar liefst € 176,50. Ja wie wordt daar nou niet vrolijk van. Ik persoonlijk vind het overigens een erg leuk spel om zoveel mogelijk voordeel te behalen en dus zoveel mogelijk bezienswaardigheden te bezoeken. Tja dan doe je eens een museum in 5 minuten, hee het is toch gratis he.
En het mooiste is dat je vaak onderweg als je ergens heengaat ook nog bezienswaardigheden ziet die ook gratis te bezoeken zijn met de kortingskaart. Het is dan heel verleidelijk om even te stoppen, de attractie te bezoeken om vervolgens je weg weer te vervolgen.

De kaart uit het voorbeeld, de Kärnten Card, is een relatief goedkope kaart terwijl er ook echt hele dure kaarten zijn zoals de Jungfrau Travel Pass. Deze kaart kost € 230 per volwassene voor 5 dagen. Maar ook dit kan uit als je van plan bent in de omgeving van de Jungfrau op vakantie te gaan en gebruik te maken van de kabelbanen, kabelspoorwegen en ander openbaar vervoer in deze regio. Zwitserse bergbahnen zijn over het algemeen nogal duur.

Let wel goed op bij de aanschaf van een kortingskaart wat je allemaal wel en niet kunt doen met de kaart. Zo kun je met de Zillertal Activcard slechts 1 kabelbaan per dag (gratis) gebruiken. Bij de Jungfrau Travel Pass moet je extra betalen als je met de Jungfraubahn helemaal naar de top wilt en ook voor de Schilthorn moet je betalen.

Een overzicht van een aantal voordeelkaarten

In het onderstaande overzicht vind je een aantal voordeelkaarten. Uiteraard zijn er veel meer kaarten te vinden. Waar je ook naar toe gaat op vakantie kijk altijd even of er niet toevallig een kortingskaart is die je kunt aanschaffen en die je het nodige voordeel oplevert.

Voordeelkaarten Oostenrijk

Kärnten Card
Hoofdseizoen
Volwassenen – Kinderen
1 week: € 47 – € 25
2 weken: € 59 – € 29
5 weken: € 69 – € 35
website Kärnten Card
Voordeel: meer dan 100 attracties!

Innsbruck Card
Volwassenen – Kinderen
24 uur: € 43 – € 21,50
48 uur: € 50 – € 25
72 uur: € 59 – € 29,50
Website Innsbruck Card

Salzburgerland Card
Volwassenen Kinderen (6-15)
6 dagen: € 76 € 38
12 dagen: € 90 € 45
Website Salzburgerland Card
Voordeel: 190 attracties!


Zillertal Activcard
Volwassenen Kinderen (6-15)
3 dagen: € 61,50 € 31
6 dagen: € 87,50 € 44
9 dagen: € 119,50 € 59,50
Website Zillertal Activcard

Voordeelkaarten Italië

Val Gardena Card
Volwassenen Kinderen (6-15)
3 dagen: € 70 € 5
6 dagen: € 93 € 5
Website Val Gardena Card

Voordeelkaarten Zwitserland

Jungfrau travel pass
Volwassenen Kinderen (6-15)
3 dagen: € 163 € 27
4 dagen: € 185 € 27
5 dagen: € 208 € 27
Website Jungfrau travel pass

Regionalpass
Volwassenen Kinderen (6-15)
3 dagen: € 190 € 27
4 dagen: € 226 € 27
5 dagen: € 280 € 27
Website Regionalpass

Kortingskaarten toevoegingen

Ken je nou toevallig enkele voordeelkaarten die je veel voordeel op kunnen leveren laat het ons dan alsjeblieft weten. Hoe meer interessante kortingskaarten hoe beter uiteraard.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>