Schatzbergbahn Auffach - Wildschönau
Schatzbergbahn Auffach - Wildschönau
Schatzbergbahn Auffach - Wildschönau

Nieuwe Schatzbergbahn

  • 07 januari 2018
  • Auteur: Marjolein

Na 32 jaar wandelaars en wintersporters naar de top van de Schatzberg en weer omlaag te hebben getransporteerd, is de oude 4-persoons gondel in Auffach vervangen door een nieuwe. De nieuwe Schatzbergbahn is niet alleen comfortabeler, maar ook nog eens sneller en groter.

De gondels bieden plaats aan 8 personen, zodat er in de drukke periodes meer mensen vervoerd kunnen worden. Daarnaast wordt het hoogteverschil van 912 meter tussen dalstation en bergstation in 13 minuten overbrugt.

Toen de oude Schatzbergbahn 32 jaar geleden werd gebouwd, was dit een highlight voor de Wildschönau. Met een lengte van ruim 4 km was deze gondellift namelijk de langste van Oostenrijk. Dit record is inmiddels overtroffen, waardoor de 3S-Eisgratbahn in Stubai met 4,7 km de langste is van de Alpen.

De nieuwe gondellift in Auffach maakt deel uit van het skigebied Ski-Juwel, die tot de top 10 van de grootste skigebieden van Tirol behoort. Door de komst van de nieuwe kabelbaan (in 2012/2013) die de Wildschönau met Alpbach verbindt, werd dit skigebied mogelijk gemaakt. Om de nieuwe toestroom van wintersporters op te kunnen vangen, kan de nieuwe Schatzbergbahn nu 2650 personen per uur vervoeren. Voorheen waren dit er 1600 per uur.

Niet enkel de lift is vernieuwd, maar ook het dalstation en de beide bergstations zijn helemaal nieuw gebouwd. In het dalstation bevindt zich tevens een nieuwe sportwinkel, waar je alles kunt halen omtrent het skiën. De lift is nu ook goed bereikbaar voor rolstoelgebruikers.

De gehele onderneming heeft in totaal rond de 18 miljoen euro gekost.
Bron foto: https://www.skijuwel.com