Locarno - Madonna del Sasso Funicular
Locarno - Madonna del Sasso Funicular
Locarno - Madonna del Sasso Funicular

Kabelspoorweg Madonna del Sasso

  • Auteur: Ronald

De kabelspoorweg Locarno – Madonna del Sasso verbindt de oude stad van Locarno met het sanctuarium Madonna del Sasso in Orselina. Dit sanctuarium torent hoog boven Locarno uit en is het meest bekende pelgrimsoord van Italiaanstalig Zwitserland.

Door middel van het 811 meter lange kabelspoor wordt je van 205m naar het bergstation op 378m gebracht.

Historie Locarno – Madonna del Sasso funicular

Nadat men in 1897 al toestemming had gekregen om de lijn te bouwen is de daadwerkelijk bouw van de kabelspoorweg begonnen in 1904 en afgerond in 1906. In eerste instantie reed men met wagens waarvan het bovenstel van hout was maar in 1958 heeft men deze vervangen door de huidige metalen variant. De Locarno – Madonna del Sasso Funicular of of kabelspoorweg (Standseilbahn) bevat naast het basisstation in het centrum van Locarno, en het eindstation in Orselino, nog 3 tussenstations. De trein stopt bij het Grand Hotel, het Belvedere en het sanctuarium Madonna del Sasso.

Cardada kabelbaan

Eenmaal aangekomen in Orselina kun je eenvoudig overstappen op de supermoderne Cardada kabelbaan die je in 5 minuten naar het bergstation Cardada op 1340 meter brengt.

Madonna del Sasso funicularViale Francesco Balli 2 - 6600 - Locarno - Zwitserland - 0041 91 751 11 23 -
Madonna del Sasso funicularViale Francesco Balli 2 - 6600 - Locarno - Zwitserland - 0041 91 751 11 23 -

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>