Titlis Rotair Engelberg
Titlis Rotair Engelberg
Titlis Rotair Engelberg

Titlis Rotair

  • Auteur: Ronald

De Titlis Rotair kabelbaan is een eerste kabelbaan ter wereld waarvan de kabine 360 graden draait tijden de rit. Hierdoor krijg je een geweldig beeld van de omgeving, welke overigens erg mooi is.

De Titlis is de hoogste berg in de omgeving van Engelberg en is erg populair bij de toeristen. Belangrijke reden hiervoor is uiteraard de Bergbahn met de draaiende kabines. De Titlis Rotair is gebouwd in 1992. Onlangs zijn de gondels vervangen door exemplaren met nog meer glas waardoor het beeld van de omgeving nog beter is. Een ritje in de draaikabine is een ware belevenis die, zeker als je van de bergen en/of Bergbahnen houdt zeker de moeite waard is.

Technische informatie

De Titlis Rotair is gebouwd door Garaventa / CWI, onderdeel van de Doppelmayr Garavanta Group. De lengte van de baan is 1493 meter en het hoogteverschil dat wordt overbrugt bedraagt 597m.
De kabines kunnen individueel maximaal 80 personen bevatten waardoor er 1000 personen per uur kunnen worden vervoert.

Het dalstation van de Titlis Rotair ligt op 2434 meter hoogte en het bergstation op 3031 meter. Om de Titlis Rotair te kunnen bereiken zul je gebruik moeten maken van de nieuwe gondelbaan Engelberg – Trübsee – Stand. Vervolgens kun je hier overstappen en, samen met heel veel toeristen van over de hele wereld, genieten van een ware belevenis.

Titlis Rotair6390 Engelberg - Engelberg - Zwitserland - 0041 41 639 50 50 -
Titlis Rotair6390 Engelberg - Engelberg - Zwitserland - 0041 41 639 50 50 -

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>