Alles groen

  • Auteur: Ronald

Een eenvoudige maar mooie wandeling is de route achter Obsteig langs naar Mieming en vervolgens tussendoor weer terug naar Obsteig. Wandelschoenen zijn voor deze route niet echt nodig. Op de terugweg stijg je een stukje maar dat gaat over de normale weg dus dat mag eigenlijk geen naam hebben.

Het startpunt is Hotel Stern. Voor deze route is de wandelkaart die je kunt halen bij Hotel Stern of de VVV erg handig. Als je met je rug naar het hotel staat ga je naar rechts het dorp in dus niet richting de hoofdweg. Loop totdat je een groot verlaten hotel ziet, passeer deze aan de rechterzijde. Volg het wandelpad in eerste instantie richting Gschwent. Dit gedeelte van de route loop je door de bossen. Na verloop van tijd maakt het bos plaats voor schitterende weilanden. Hier kun je nog echt genieten van de rust en de omgeving. Het bos blijft nu steeds aan je linkerzijde en Gschwent passeer je aan de rechterzijde.  Uiteindelijk kom je in het dorp Mieming terecht.

Als je in Mieming bij de hoofdstraat bent  kun je er voor kiezen om direct terug te gaan of…om naar Cafe Maurer te gaan waar ze heerlijk gebak serveren. Voor Cafe Maurer moet je naar links, dit is nog wel een eindje lopen maar het is zeker de moeite waard.

Op de terugweg volg je in eerste instantie het eerste stuk terug door Mieming totdat je een afslag richting Barwies ziet. Volg deze weg totdat je in Gschwent terechtkomt. In Gschwent neem je de Unterstrass richting Obsteig. Deze weg loopt vrij stijl omhoog en eindigt vlak voor Obsteig. Van hieruit is het een klein stukje naar rechts totdat je het hotel Stern aan je rechterzijde ziet.

Samengevat:
– wandelduur: 3-4 uur
– wandelniveau: eenvoudig
– wandelinfo: vlak
– startlocatie: hotel Stern  Obsteig– Tirol – Oostenrijk