Obsteig zonnetje in Tirol

  • 31 juli 2017, Auteur: Ronald

Deze herfstspecial geeft je een indruk van Obsteig op het Sonnenplateau Mieming & Tirol mitte in Oostenrijk. Obsteig zal de meesten niet veel zeggen maar juist daarom is Obsteig natuurlijk een leuk onderwerp voor de Special. Het zonneplateau waarop Obsteig ligt heeft veel zonuren wat dan ook een belangrijke reden is om het gebied te bezoeken.

Obsteig zelf is een klein dorpje met 1189 inwoners (op 1 januari 2012) gelegen aan de westkant van het Mieminger Plateau. Eerlijk is eerlijk, voor de mooiheid ga je er niet direct heen maar het dorp heeft wel wat anders te bieden namelijk mooie wandelwegen. In en rond het dorp lopen diverse wandelroutes. Het voordeel van deze routes is dat ze erg eenvoudig zijn en dus door een ieder kan worden gelopen.

Om je een goed beeld te geven van Obsteig heb ik een aantal uitstapjes omschreven:

– De waterval van Obsteig
– Rondwandeling via Obsteig naar Mieming en weer terug
– Nordkette in Innsbruck

Als accommodatie heb ik gekozen voor het Familien Landhotel Stern. Dit is het grootste en het belangrijkste hotel van het dorp.

Als gast in het gebied krijg je standaard een Gaste Card. Met deze kaart krijg je leuke kortingen bij diverse bezienswaardigheden en attracties.

Naast wandelen zijn er diverse leuke uitstapjes in de buurt die beslist de moeite waard zijn om te bezoeken. Denk daarbij bijvoorbeeld aan:

– Fernpass op 21 km
– Imst op 22 km
– Zugspitze via Ehrwald op 32 km
– Mittenwald (DE) op 40 km
– Nordkette bahn Innsbruck op 50 km
– Innsbruck stad op 50 km
– Mittelberg in het Pitztal op 62 km

Veel plezier met onze herfstspecial

Obsteig waterval

Obsteig Waterval

Een eenvoudige maar toch leuke wandeling is de route naar de Obsteig waterval. Op zo’n 3 kilometer van het dorp ligt de Burcht Klamm met daaronder een waterval. Nu kun je de hoofdweg nemen en dan vlakbij de burcht de weg verlaten maar het is veel interessanter om de route te nemen via Wald, een gehucht welke bij Obsteig behoort.

Alles groen

Een eenvoudige maar mooie wandeling is de route achter Obsteig langs naar Mieming en vervolgens tussendoor weer terug naar Obsteig. Wandelschoenen zijn voor deze route niet

Gaste Card Obsteig

Gasten in Obsteig krijgen standaard een gratis gastenkaart, de Gäste Card. Met deze kaart krijg je kortingen op diverse bezienswaardigheden en attracties. Denk hierbij aan:

hotel stern in obsteig, tirol

Familien Landhotel Stern

Het Familien Landhotel Stern is de accommodatie welke ik bezocht heb tijdens mijn bezoek aan Obsteig. Volgens mij is de keuze in Obsteig ook niet zo groot maar om eerlijk te zijn