Hochpustertal

  • Auteur: Ronald

Het Hochpustertal tussen Lienz in Oostenrijk, Bruneck en Cortina d’Ampezzo ligt in het noorden van Italië. Je vind hier het herkenningsteken van de Dolomieten, de ‘Tre Cime de Lavaredo’ ofwel de Drei Zinnen. Geweldig rotspunten die overal bovenuit steken.

Toblach / Dobbiaco

De belangrijkste plaats in het Hochpustertal dat is wel Toblach. Toblach staat bekend als de toegangspoort tot de Dolomieten. Naast het dorp ligt de Toblacher See, een schitterend bergmeer waarin veel forellen leven. Toblach staat verder bekend om het feit dat de bekende componist Gustav Mahler hier in zijn eigen huisje diverse muziekstukken geschreven heeft. Het dorp voor door veel toeristen bezocht vanwege de vele wandelmogelijkheden en de gunstige ligging.

Klimmen

Niet ver van Toblach, in het Fischleintal, liggen de 3 Zinnen. Grote rotstorens perfect  voor klimliefhebbers. Het Pustertal is überhaupt geweldig voor bergbeklimmers. Er zijn diverse klimroutes mogelijk op en rond de 3 Zinnen. Ideaal voor sportklimmers is het klimparadijs Landro am Durrensee bij Toblach. Hier hebben ze maar liefst 50 toutes van 3+ tot 9.

Wandeltip

Wil je een leuke wandeling maken, probeer dan de route vanaf de Pragser Wildsee (1494 meter) naar de Seekofel (2810 meter). Je gaat langs de oevers van het meer naar het startpunt van de trip naar boven.  Via het Nabige Loch op 2034 meterloop je naar de Ofenscharte. Vanaf hier ga je naar de Seekofelhutte op 2327 meter. Tot hier is de route simpel te belopen. Ben je geen geoefende wandelaar of heb je last van hoogtevrees stop dan hier. De route vervolgt zich vervolgens via een steile rotswand welke voor een deel gezekerd is. Boven heb je een fantastisch uitzicht over de Sexterner Dolomieten. Deze route kun je in ongeveer 7 uur doen.

Hochpustertal cijfermatig

  • Dal in de Dolomieten van Italie
  • Belangrijkste plaats: Toblach
  • 1021 kilometer van Utrecht
  • Bekend van: 3 Zinnen, Toblach, Sexten
ToblachSt.-Johannes-Str. 37 - 39034 - Dobbiaco - Italie -
ToblachSt.-Johannes-Str. 37 - 39034 - Dobbiaco - Italie -