Obsteig waterval
Obsteig waterval
Obsteig waterval
Obsteig waterval
Obsteig waterval
Obsteig waterval

Obsteig Waterval

  • Auteur: Ronald

Een eenvoudige maar toch leuke wandeling is de route naar de Obsteig waterval. Op zo’n 3 kilometer van het dorp ligt de Burcht Klamm met daaronder een waterval. Nu kun je de hoofdweg nemen en dan vlakbij de burcht de weg verlaten maar het is veel interessanter om de route te nemen via Wald, een gehucht welke bij Obsteig behoort.

Wandeling

Mijn startpunt in deze wandeling is het Hotel Stern in Obsteig. Bij het hotel, of desnoods bij de VVV (i) kun je een simpel kaartje van het dorp halen. Het is wel handig om deze mee te nemen.

De wandeling is niet lastig maar ik raad je wel aan om goede wandelschoenen aan te trekken. Wandelen in de bergen vergt altijd een wat andere insteek dan wandelingen door vlakke gebieden dus stevig schoeisel is nooit weg. Ben je wat minder goed te been neem dan de Nordic Walking-stokken mee.

Ga met je rug naar het hotel staan. Nu zie je aan de rechterkant een tunneltje onder de hoofdweg doorlopen. Hier moet je heen. Ons eerste doel is het gehucht Wald. Volg gewoon de bordjes die je de weg naar Wald tonen. Dit eerste gedeelte is op zich al een leuke wandeling alleen jammer dat je over de weg moet lopen.

In Wald aangekomen volg je de weg die verder het weiland inloopt. Op een gegeven moment gaat het pad het bos in en even later een watertje over. Volg steeds de bordjes richting Burg Klamm of, als dit er al staat, de Wasserfall. Na een mooie wandeling door het bos kom je terecht bij de burcht Klamm. Deze burcht is helaas in privé bezit dus je kunt de burcht niet bezichtigen. Ga de brug, richting de burcht niet over maar loop verder langs het water. Het pad wordt nu iets steiler en zwaarder. Het doel van onze reis is nu echter dichtbij, nog even doorzetten dus. Als het goed is hoor je het water nu al met veel lawaai naar beneden klateren. Na een paar bochten heb je de waterval bereikt.

Voor de terugweg zou je de weg via de hoofdweg kunnen nemen.

Samengevat:
– wandelduur: 3-4 uur
– wandelniveau: eenvoudig
– wandelinfo: vlak – beetje klimmen en dalen
– wandelschoenen zijn aan te raden
– startlocatie: hotel Stern Obsteig – Tirol – Oostenrijk

Familien-Landhotel SternUnterstrass 253 - A-6416 - Obsteig - Oostenrijk -
Familien-Landhotel SternUnterstrass 253 - A-6416 - Obsteig - Oostenrijk -