Nordkette Innsbruck
Nordkette Innsbruck
Nordkette Innsbruck

Nordkette Innsbruck

  • Auteur: Ronald

De Nordkette in Innsbruck, daar moet je gewoon een keer heen. Middels een treintje en twee kabelbanen kom je terecht op de Hafelkar en vanaf de Hafelkarspitze heb je een fantastisch uitzicht over de stad Innsbruck. Maar dat is nog niet alles.

Aan de noordzijde van Innsbruck bevind zich de Nordkette met de Hafelkarspitze. De ideale locatie voor een goed uitzicht over de stad. Indien je besluit om de Nordkette te bezichtigen doe dit dan op een dag dat het of heel mooi weer of half bewolkt is. Als het compleet bewolkt is dan heeft het geen zin, je hebt dan immers geen uitzicht.

Het basisstation voor de Nordkette ligt midden in het centrum van Innsbruck, naast het congrescentrum. Volg gewoon de bordjes Nordkette en je komt hier vanzelf terecht. Om helemaal naar boven te komen moet je retourkaartje kopen naar de Hafelkar. Een retourtje kost € 27,- (zomer 2012). Geloof me, dit is de moeite waard.

Wat ik persoonlijk al erg leuk vond was het ritje met de trein. Als het treintje binnenrijd heb je het idee dat het hier om een heel normaal treintje gaat. Zodra het treintje het station verlaat blijkt het echter een heel speciaal treintje te zijn, eentje die ook de berg op kan rijden. Het eerste gedeelte duurt niet zo lang, voor je het weet ben je op de Hungerburg. Hier moet je overstappen op de kabelbaan. Hier is niets spectaculairs aan, gewoon een simpel ritje naar het middenstation. Bij het middelstation, de Seegrube moet je nogmaals overstappen. Gezellig met zijn allen in een andere gondel, welke al klaar staat. Ook dit is weer een kort ritje.

De grootste verrassing begon voor mij eigenlijk helemaal boven. Nee niet het geweldige uitzicht dat je nu hebt op Innsbruck (als het niet bewolkt is). Je moet vanaf het bergstation naar het hutje lopen dat je een aantal meter verderop ziet liggen. Als het goed is heb je vanaf hier uitzicht over het dal aan de andere kant van de berg. En dat uitzicht is spectaculair! Dit is beslist de moeite waard. De toppen van de bergen bestaan hier puur uit rots, er groeien hier al geen bomen meer. Onder je zie je nu een groene vlakte, een gebied dat bestaat uit heel veel bomen. Als het iets bewolkt is met  daarbij de zon dan krijg je een geweldig effect als de wolken over het bos drijven. De schaduwen van de wolken, in combinatie met de blauwe luchten, de grijze rotsen en al het groen beneden maken het geheel  een fantastisch mooi plaatje.

Heb je nog zin in wandelen dan kun je naar de top van de Hafelkarspitze lopen. Ben je een geoefende wandelaar dan kun je er ook voor kiezen om de wandelingen van het bergstation naar het middenstation te maken. Hiervoor moet je echt Nordic walking stokken bij je hebben en wandelschoenen aanhebben, begin er anders niet aan. Tijdens de wandeling naar beneden heb je kans dat je echte steenbokken tegenkomt!

Ik denk dat de Nordkette de grootste verrassing van Innsbruck is.

Nordkette InnsbruckHöhenstrasse 145 - A-6020 - Innsbruck - Oostenrijk -
Nordkette InnsbruckHöhenstrasse 145 - A-6020 - Innsbruck - Oostenrijk -