Kaiserschmarrn
Kaiserschmarrn
Kaiserschmarrn

Kaiserschmarrn recept

  • Auteur: Ronald

Na een lange wandeling door de bergen kun je wel wat energie gebruiken. Dit was vroeger zo en dit is tegenwoordig nog zo. Laat het eten in de bergen nou extreem veel energie opleveren. Eten in de bergen is als de waterkrachtcentrales, ze leveren beide veel energie op.

Een gerecht dat je tegenkomt in de bergen van Oostenrijk en Duitsland is kaiserschmarrn. Pannenkoeken maar dan met heel veel eieren en rozijnen, en daarbij is het erg machtig. In plaats van allemaal dunne pannenkoekjes zoals wij dat doen bestaat Kaisersmarrn uit 1 dikke pannenkoek. Zodra deze dikke pannenkoek wat stevigheid heeft gekregen wordt hij door middel van wat spatels helemaal uit elkaar getrokken zodat er allemaal kleine stukjes overblijven.

Kaisersmarrn wordt gegeten met appelcompote en poedersuiker.

Recept Kaisersmarrn

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 2 eetlepels boter
  • 150 ml melk
  • 180 gram meel
  • Snufje zout
  • 1 eetlepel rozijnen
  • Poedersuiker
  • Extra: appelcompote

Bereiding
De eierdooiers moet je van het eiwit scheiden. Doe de dooiers en het eiwit allebei apart in een bakje. Het eiwit met het snufje zout tot een tamelijk stevige massa slaan. Ben je een zoetekauw dan kun je wat suiker aan het eigeel toevoegen. Voeg de melk toe aan het eigeel en voeg daarbij ook het meel toe. Met een mixer of garde alles goed door elkaar roeren zodat er geen meelklontjes meer zijn.

De massa zou nu niet heel vloeibaar maar ook niet heel stevig moeten zijn. Het eiwit nu toevoegen en het geheel goed door elkaar scheppen.

In een grote bakpan de boter later smelten. Het vet mag niet te heet worden omdat anders de boter te snel bruin wordt. De Kaisersmarrn-massa in de pan gieten en een paar rozijnen over het geheel heen strooien. Het geheel bij een niet te hoge temperatuur (een gemiddelde temperatuur) enige minuten aanbakken totdat de onderkant goudbruin is geworden.

De pannenkoek draaien. Mocht de pannenkoek scheuren dan is dat geen probleem aangezien we deze later toch helemaal uit elkaar trekken. Zodra de onderkant weer goudbruin gebakken is mag je het geheel met 2 spatels uit elkaar trekken. Wat ik altijd doe is de pannenkoek door de midden breken en dan de volgende onderdelen weer door de midden breken totdat er uiteindelijk kleine blokjes overblijven. (1,5 / 2 cm bij 1,5 / 2 cm).

Als het geheel gaar is dan poedersuiker er overheen strooien en klaar is de Kaisersmarrn.

Het lekkerste is nu om bij de Kaisersmarrn appelcompote te serveren.

Guten Appetit!

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>