Dreh und Trink
Dreh und Trink
Dreh und Trink

Dreh und Trink

  • Auteur: Ronald

Voor vele Oostenrijkliefhebbers een stukje nostalgie: Dreh und Trink! Een klein plastic flesje in de kleuren rood, geel, groen, blauw, oranje, roze of bruin (cola) met een plastic draaidopje. Als kind vond ik het geweldig als mijn ouders weer wat flesjes hadden ingekocht. Zodra we dan de bergen in gingen om te wandelen kreeg ik tijdens de pauzes zo’n heerlijk flesje Dreh und Trink.

Een flesje heeft slechts een inhoud van 200ml dus zeker voor kleine kinderen ideaal. De smaak herken je direct en persoonlijk vind ik het erg lekker. Een flesje Dreh und Trink kostte destijds volgens mij slechts een paar shilling, in euro’s zeg maar 25 eurocent.

Het leuke is dat de flesjes nog steeds bestaan, inmiddels meer dan 40 jaar en de flesjes herken je direct. Qua vorm en kleur zijn ze niets veranderd alleen het etiket hebben ze wat aangepast. De prijzen zijn nu wel wat gestegen maar je betaalt eigenlijk nog steeds niet meer dan € 0,45 – € 0,60 per flesje.

Dreh und Trink voor de kinderen

En de kinderen, die vinden het nog steeds geweldig (de papa’s trouwens ook). Mijn dochter van 4 kan zich echt verheugen op een flesje, een ware traktatie. Onlangs liep ik door de stad en zag ik in het voorbijgaan van een winkel ineens een hele rits rode, roze, bruine en blauwe flesjes. Uiteraard heb ik toen een aantal flesjes gekocht.

Tegenwoordig kun je de flesjes zelfs in Nederland krijgen, niet onder de naam Dreh und Trink maar als Twist and Drink. Blijkbaar werkt een Engelse naam beter dan een Duitse. Het bedrijf Klosterquell Hofer heeft wel een duidelijk andere marketingstrategie gekozen want hier wordt het flesje als meer ‘luxe’ product weggezet. Waar een flesje Dreh und Trink in Oostenrijk rond de € 0,45 – € 0,60 kost betaal je in Nederland al snel meer dan een € 1,-.

» Bestel jouw Dreh und Trink nu online

http://www.drehundtrink.com
http://www.twistanddrink.com

Reacties op “Dreh und Trink

  • Ronald

    Als iemand weet waar je ze nu kunt halen in Nederland, ik hoor het graag!

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>