Wintersport Japan
Wintersport Japan
Wintersport Japan

Wintersport Japan

  • Auteur: Ronald

Op wintersport naar Japan, waarom ook niet. Het klinkt misschien wat exotisch, een enorme uitdaging, maar eigenlijk valt alles best wel mee. Geen jodelahiti en Glühwein maar Japan is een land waar je prima terechtkunt als je van sneeuw en skiën houdt. Oh ja, de après-ski kennen ze er wel. In de skigebieden die meer op de toeristen gericht zijn, bijvoorbeeld in Niseko, kom je zowaar après-ski in westerse stijl tegen, inclusief bier en muziekstijl. Daarvoor hoef je dus niet thuis te blijven.

Het skiseizoen loopt van ongeveer begin december tot eind april. De meeste sneeuw, echte poedersneeuw, valt over het algemeen in januari en februari. De beste periode om op wintersport naar Japan te gaan is in februari omdat de topdrukte dan voorbij is maar er nog wel genoeg sneeuw is om je goed te vermaken. Ga je later in het jaar dan is de kans groter dat het te warm is om nog lekker te kunnen skiën. In de maanden januari en februari heb je overigens wel een grotere kans om midden in een sneeuwstorm terecht te komen.

De beste locaties voor een skivakantie in Japan vind je op het eiland Hokkaido. Dit eiland is het meest noordelijke eiland van Japan. Het eiland heeft een continentaal klimaat waardoor er warme zomers zijn en koude winters. De hoofdstad van het eiland is een bekende stad: Sapporo. Deze stad heeft ongeveer 2 miljoen inwoners. In Sapporo hebben de winterspelen van 1972 plaatsgevonden, er is dus over het algemeen sneeuw genoeg. Elk jaar vindt in Sapporo het sneeuwfestival Yuki Matsuri (in 2019 van 31-1 tm 11-02) plaats, beslist de moeite waard om te bezoeken.

Let op! Waar je in Japan wel op moet letten is dat je voldoende cash meeneemt. Het is gebruikelijk om overal gewoon met losgeld te betalen in plaats van pinnen. Neem dus voldoende geld mee tijdens je skitrip.

Onsen

En wat erg prettig is, er zijn in Japan natuurlijke heetwaterbronnen, zogenaamde Onsen, waarin je heerlijk kunt relaxen aan het einde van een dag skiën. Wil je een ontspannen bezoekje brengen aan één van de onsen dan moet je wel de etiquette in acht nemen. Zo mag je niet overal met tatoeages naar binnen. Een tatoeage wordt in Japan vaak geassocieerd met de Japanse maffia, dat je het maar even weet. Bekijk de complete lijst met Onsen etiquettes.

Eten

In Japan geen Wiener schnitzel, Kaiserschmarrn recept, Raclette of Tartiflette. Maar wat dacht je van heerlijke Japanse Ramen of Sushi. Dus geen caloriebommetjes maar voedzaam en relatief gezond eten.

Niseko United

Niseko is een kleine stad op Hokkaido die uitstekend gebruikt kan worden als uitgangspunt voor een wintersport in Japan. Er zijn verschillende ski-resorts in Niseko zoals Niseko Annupuri, Niseko Village ski resort, Niseko Mt.Resort Grand Hirafu en Niseko Hanazono resort.
Via deze resorts heb je toegang tot de Mount Niseko Annupuri, een berg met een hoogte van 1.308 meter.

De infrastructuur in het gebied is uitstekend, er zijn diverse kabelbanen die je kunt gebruiken om boven te komen. In Niseko zelf kun je gebruik maken van de Niseko Gondola maar ook de Annupuri Gondola en de Hirafu Gondola brengen je binnen no-time naar de top van de berg.
Piste-overzicht Niseko

Liftpassen
Over het algemeen zijn liftpassen in Japan wat goedkoper als in Europa. Een liftpas voor 7 dagen Niseko United kost voor een volwassene 44,600 yen, omgerekend ongeveer € 346,-.

Vervoer

Sinds 2016 kun je door middel van de Japanse hogesnelheidstrein de Shinkansen het eiland Hokkaido bereiken (eindstation is nu Hokuto, in het zuiden van het eiland). De lijn wordt nog verlengd tot Sapporo maar voordat dit gerealiseerd is moeten we nog wachten tot 2031.
Shinkansen Hokkaido

Vanuit Hokuto kun je de Hakodate Honsen treinlijn nemen naar Niseko.

Uiteraard is vliegen op Sapporo ook een mogelijkheid, zie luchthaven Sapporo Chitose.

Feiten Wintersport Japan

  • Met een geldig paspoort mag je als toerist max. 90 dagen in Japan verblijven
  • Neem voldoende cash mee
  • Het skiseizoen loopt van december tot aan eind april.
  • Japan heeft meer dan 1.880 skiliften
  • Er zijn meer dan 500 ski en snowboard resorts in Japan
  • Japan heeft ongeveer 600 skigebieden
  • Schaf de Japan Rail pass aan, 7 dagen reizen voor € 223,-

Links

Hokkaido Shinkansen:
Japan Rail pass
JR Hokkaido Pass

Trailmap Niseko:

Niseko VillageHigashiyama-onsen - 048-1592 - Niseko-cho, Abuta-gun - Japan - 0081-(0)136-44-2211 -
Niseko VillageHigashiyama-onsen - 048-1592 - Niseko-cho, Abuta-gun - Japan - 0081-(0)136-44-2211 -

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>