Snowkiten in de sneeuw
Snowkiten in de sneeuw
Snowkiten in de sneeuw

Snowkiten: kitesurfen op sneeuw

  • Auteur: Femke

Ben je een beetje uitgekeken op snowboarden en mag het allemaal wel wat spannender? Misschien is snowkiten dan wel iets voor jou: kitesurfen, maar dan op je snowboard in de sneeuw.

Kitesurfen op wintersport

In Nederland kennen we het kitesurfen: met een board op het water je voort laten trekken door een gigantische vlieger. Als er genoeg wind is kun je heel snel gaan en op de golven allerlei trucjes uitvoeren. Door het vele water en wind is kitesurfen heel populair bij ons Hollanders. Als het een beetje waait zie je langs de kust en overal waar er maar water is kitesurfers op de golven. En nu kun je je hobby ook meenemen op wintersport.

Snowkiten

Snowkiten is in principe hetzelfde: je hebt een vlieger en een (snow)board, of als je liever hebt: ski’s. Als het voldoende waait, dan trekt de vlieger je mee. Het is natuurlijk niet handig als je van de heling wordt getrokken en daarom zul je weinig snowkiters op de piste zien. Er wordt meestal gesnowkite op een vlakte zoals bevroren bergmeren, gletsjers of sneeuwplateaus. Als je je eigen kitesurfvlieger hebt, dan is de overstap naar het kitesurfen heel makkelijk. Maar check wel even op bij een lokale skischool of VVV op je bestemming waar je het beste je vlieger op kunt laten.

Snowkiten is vaak nog sneller dan kitesurfen. De glijkracht op sneeuw is namelijk groter dan op water. Ook zijn de sprongen vaak spectaculairder. Met behulp van een schans zijn sprongen van 50 meter niet ongewoon.

De kans op een breuk is wel groter: de sneeuw en het ijs is een stuk harder dan water. Draag daarom bij het snowkiten altijd beschermers en een helm. En het kan natuurlijk ook geen kwaad om eerst op les te gaan bij een skischool die snowkiten aanbiedt.

Burton snowboard - Custom Flying V
De Burton Custom kan dan ook heel goed presteren op de piste, off-piste of het park. Dit maakt allemaal niet uit voor de Custom. De Flying V constructie die in dit model is verwerkt is ideaal voor het allround rijden van dit snowboard.
v.a. € 599.5

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>