Vanaf welke leeftijd kunnen kinderen op skiles?
Vanaf welke leeftijd kunnen kinderen op skiles?
Vanaf welke leeftijd kunnen kinderen op skiles?

Op welke leeftijd skiën of snowboarden

  • Auteur: Femke

Vanaf welke leeftijd kunnen kinderen op snowboard- of skiles?
De winter komt er alweer hard aan en velen hebben al hun wintersportvakantie geboekt. Maar hoe zit dat met de kleintjes? Kunnen die al gaan ‘wintersporten’? Op welke leeftijd kunnen kinderen skiën of snowboarden? Vaak is het een kwestie van uitproberen en of je kind aangeeft of hij of zij het leuk vindt.

Vanaf 4 jaar op skiles

Als je op wintersport gaat dan zie je vaak heel veel kleine kinderen op skietjes de berg af roetsjen. Vaak zijn dit lokale kinderen die met de ski’s onder geboren zijn. Maar hoe zit het dan met kinderen die niet in de bergen zijn opgegroeid? Vanaf 4 jaar kun je je kind op ski-les laten gaan. Dit vind het ene kindje fantastisch, maar het andere zal verschrikkelijk vinden. Als ouder moet je vooral kijken naar je kind en wat die wilt. Als je iets gaat dwingen, dan krijg je waarschijnlijk een kind dat nooit meer op ski’s wilt staan. Met zoveel dingen in het leven leert een kind het zijn of haar eigen tempo. De een zal op 4-jarige leeftijd met heel veel vertrouwen de berg af glijden terwijl de ander met 8 jaar pas het leuk gaat vinden.

Skiles voor kinderen

Kindjes van 4 jaar oud moeten spelenderwijs leren wat het is om op ski’s te staan. Technische vaardigheden aanleren is nog niet echt mogelijk. Hiervoor zijn 4-jarigen simpelweg nog niet genoeg ontwikkeld. Laat ze vooral plezier hebben en een beetje heuveltjes afglijden. De skischolen in de wintersportgebieden bieden vaak speciale lesjes voor kinderen vanaf 4 jaar aan.

Snowboardlessen voor kinderen

Als je het leuk lijkt dat je kind gaat snowboarden, is het verstandig om daar pas mee te wachten tot je kind goed genoeg kan skiën. Denk hierbij pas aan een leeftijd vanaf 8 jaar. Dan hebben kinderen veel meer kracht in hun benen en zijn ze beter gecoördineerd. Maar hierbij is het ook belangrijk dat je kind leidend is. Heeft het plezier in snowboarden? Vooral mee verder gaan? Is het met hangen en wurgen dat hij of zij naar de les gaat? Dan kun je beter je je het geld besparen.

Giro Launch Plus - Skihelm - Pink Bow
De lichte Giro Launch Plus heeft de voordelen van de Launch-helm versterkt met kindvriendelijke 3D-ontwerpen. Onder deze leuke ontwerpen zitten de fijnste technologieën.
v.a. € 47.49
Giro Slingshot Zwart
De Giro Slingshot helm heeft onze beste technologieën in een licht en duurzaam ontwerp. De Slingshot is uitgerust met twee In Form ™ maten voor de perfecte pasvorm.
v.a. € 60

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>