goedkope wintersport zakopane
goedkope wintersport zakopane
goedkope wintersport zakopane

Goedkope wintersport in Zakopane

  • Auteur: Femke

Denk je dat je door een beperkt budget niet op skivakantie kunt? Kijk dan eens verder dan de standaard bestemmingen als de Oostenrijkse Alpen of Frankrijk en ontdek de skiweldaad die Polen heet. Voor een goedkope wintersport ga je naar Zakopane.

Zakopane is een idyllisch Pools dorpje dat midden in het Tatras-gebergte ligt. Dit gebergte is een van de jongste bergketens in Europa met toppen van meer dan 2.500 meter. Deze uitlopers van de Alpen liggen ten noordoosten van Oostenrijk. Naast de geweldige skiomstandigheden is er iets voor iedereen, van het bruisende nachtleven tot de rustige omgeving waar je perfect in kunt wandelen. Populaire winteractiviteiten zijn langlaufen, sneeuwscootertochten, hondensledetrips, koetsritjes en schaatsen. Je kunt er ook prima eten en van de gezellige sfeer genieten. Het eten en drinken is, net als de rest in Polen, goed betaalbaar.

Snowboarden of skiën in Polen

Of je nu wilt skiën of snowboarden, Zakopane is de ideale bestemming voor beginners. In Polen vind je hier het modernste, populairste en meest veelzijdige wintersportgebied. Er zijn genoeg skischolen en huurmogelijkheden voor materiaal. Daarnaast is alles bijzonder betaalbaar, voor een week skiles ben je gemiddeld 300 euro kwijt. Voor een skipas ben je ongeveer 15 euro per dag kwijt. Het enige nadeel is dat elk skigebied een andere skipas heeft, en dat het niet mogelijk is om één pas te kopen voor de hele regio.

Goedkope wintersport, mét rust

Een van de grootste voordelen van een skivakantie in Zakopane is de relatieve rust. Zelfs in de weekenden of in de vakanties zijn de rijen bij de stoeltjesliften bijna niet aanwezig en je hebt alle ruimte op de skipistes. Zo krijg je optimaal waar voor je geld. De pistes worden trouwens goed onderhouden en het hele seizoen voorzien van voldoende sneeuw dankzij de sneeuwkanonnen. Daarnaast worden pistes verlicht tot 10 uur ’s avonds.
Kortom, de ideale bestemming voor iedereen die kennis wilt maken met de wintersport tegen een betaalbare prijs.

Zakopane – feiten:

–          De hellingen zijn open van het begin van december tot halverwege april.

–          Skiliften zijn in het seizoen geopend van de vroege ochtend tot de late avonduurtjes.

–          Hoogste punt: 1987 meter

–          Meer dan 18 skiliften

–          32 kilometer aan pistes

–          Geschikt voor: beginnende en de iets meer gevorderde skiër

Zakopane
Bekijk de accommodaties in Zakopane.
v.a. € 33
De Groene Reisgids - Polen
De Groene Reisgids van Michelin is een vaste waarde en ook dit deel over Polen is weer erg handig. De gids bestaat als altijd uit een deel met praktische informatie met betrekking tot voorbereidingen etc., een algemene inleiding tot het land en als hoofdmoot uitgebreide informatie per streek.
v.a. € 24.99

ZakopaneChałubińskiego 40 - 34-500 - Zakopane - Polen -
ZakopaneChałubińskiego 40 - 34-500 - Zakopane - Polen -