Eerste keer op wintersport

  • Auteur: Femke

Als je voor het eerst op wintersport zijn er een aantal dingen om rekening mee te houden. Bergmagazine heeft ze handig voor je op een rijtje gezet.

 

4. Neem zonnebrandcrème mee

Omdat je hoog op de berg bent, ben je dichterbij de zon. Daarom is het al verstandig om je huid te beschermen. Maar de zonnestralen worden ook van de sneeuw weerkaatst. Hierdoor heb je 2 keer zoveel zon op je huid als dat je in Nederland in de zomer door de stad zou lopen. Vergeet daarom ook niet om een goede skibril of een hele goede zonnebril. Je wilt niet dat je halverwege de piste niet meer verder kunt skiën omdat je verblind wordt door de zonnestralen op de sneeuw.

Zonnebrandcrème SPF 50
Zijdezachte zonnebrandcrème met SPF 50 geeft je huid extra bescherming en een matte finish.
v.a. € 26

 

3. Koop warme, waterwerende en flexibele skikleding

Het is op de piste vooral belangrijk dat je warm blijft, maar vergeet ook niet dat het wel een sport is, dus dat je naar alle waarschijnlijkheid gaat zweten. Draag daarom onder je waterdichte, gewatteerde winterjas en skibroek een katoenen onderlaag. Deze neemt de zweet op van je lichaam.

2. Huur skimateriaal

Als je voor de eerste keer op skivakantie gaat, dan weet je natuurlijk niet of je het leuk genoeg vindt om het volgend jaar weer te doen. Daarom is het verstandig om je ski- of snowboardmateriaal eerst te huren. Een professional verhuurbedrijf weet precies wat je nodig hebt en hoe het moet passen.

 

1. Ga op skigym of neem lessen in een indoor skibaan

Verschillende sportscholen en skiverenigingen bieden de mogelijkheid aan om je lichaam voor te bereiden op de wintersport. Zo voorkom je onnodige blessures. Als je dat wat overdreven vindt zijn er genoeg oefeningen op YouTube of online te vinden om je spieren toch enigszins aan de zware sport te laten wennen. Of koop een crosstrainer. Daarmee kun je al de spieren trainen die je nodig hebt als je op wintersport. En die kun je na de wintersport gebruiken om in conditie te blijven :).

Chalet La Tania
Op een haar na kun je het een ski-in ski-out chalet noemen, werkelijk op een droomlocatie bij de piste.
v.a. € 570