Bergbahnen, bergvakanties, bergmagazine en nieuws
BERGUNDBAHN
NL
Exotische kabelbanen
Exotische kabelbanen
Exotische kabelbanen

Exotische kabelbanen

  • Auteur: Ronald van den Berg

We kennen ongetwijfeld de kabelbanen in de Oostenrijkse, Zwitsers of Franse Alpen. Elk bergdal heeft zo zijn eigen gondelbaan, stoeltjeslift of kabelbaan of een combinatie van hiervan. Minder bekend zijn echter de kabelbanen buiten de Alpen, in landen die minder tot de verbeelding staan als wintersportland. Je kunt je voorstellen dat er in Amerika en Japan ook veel gebruik gemaakt wordt van systemen om wintersporters of wandelaars bovenop een berg te krijgen. 

In dit artikel wil ik aandacht besteden aan kabelbanen op de meer exotische plekken. 

Langkawi Cable Car – Langkawi Maleisie

De langkawi cable car is een kabelbaan op het eiland Langkawi die je van een winkelcentrum in het dal naar de top van de Manchincang brengt. De kabelbaan, geopend in 2002 en gebouwd door de Oostenrijkse firma Doppelmayr Garaventa Group, brengt je binnen 15 minuten naar de top van de berg. Bovenop heb je een geweldig uitzicht over heel Langkawi, de bossen en de zee. Waar je normaal gesproken de koeienbellen en kabbelende beekje hoort zijn het hier de apengeluiden en de geluiden van het bos die je hoort. Daarnaast is er het er uiteraard warm. Via de Sky Bridge kun je een mooie wandeling op de top van de berg maken. 

Anders dan anders: warm, apengeluiden, jungle.

Srisailam ropeway – Telangana, India

De Srisailam ropeway brengt je van de heilige stad Srisailam naar de Sri Mallikarjuna Swamy Temple ookwel Patalganga. Het is een vrij korte rit waarin je in een groeps-pendelkabelbaan zit bestaande uit vier helder gekleurde 4-persoonscabines. Tijdens de rit heb je een mooi uitzicht over de Nallamala heuvels, de Krishna rivier en de omgeving.

Anders dan anders: open cabines, warm, druk

Tianmen Shan cable car – Zhangjiajie, China

De langste kabelbaan ter wereld staat in Zhangjiajie, China. De totale lengte van in 2005 door Poma gebouwde kabelbaan is 7,45 km. De kabelbaan bevat in totaal 98 gondels en stijft in totaal 1279 meter. Eenmaal boven aangekomen kunnen bezoekers de een pad langs de kliffen van de berg bewandelen. Tijdens deze wandeling liggen zijn er een aantal glasbodems op het pad ingebouwd waardoor je een geweldig uitzicht naar beneden hebt. Je moet dus geen last van hoogtevrees hebben.

Kuelaps Cable Cars – Kuelap, Peru

De Kuelap cable car brengt je naar de oude stad Kuelap op 3000 meter hoogte in Peru. Kuelap is de grootste stenen stad in Zuid-Amerika en is 3x ouder dan Machu Picchu. De stad bevat 400 huizen en een 20 meter hoge muur waarop je 1,5 kilometer kunt wandelen. Dankzij de kabelbaan is de oude stad nu eenvoudig bereikbaar.

Laat een reactie achter

Dit is een reactie op een geplaatste reactie.