Foto: Mitja Sodja
Vogel Kabelbaan
Foto: Mitja Sodja
Vogel Kabelbaan
Foto: Mitja Sodja
Vogel Kabelbaan

Vogel Kabelbaan – het mooiste uitzicht in Slovenië

  • Auteur: Femke

ls je het mij vraagt dan is het meer van Bohinj het mooiste bergmeer wat ik tot nog toe heb gezien. Kraakhelder, azuurblauw en in de zomer van een aangename zwemtemperatuur. Maar er is meer te doen in de omgeving. Zo kun je de Vogel (naam van de berg) op met de Vogel kabelbaan. Bovenop de berg kun je mooie wandelroutes maken of nog verder met een stoeltjeslift en genieten van culinaire hoogstandjes.

Hoe kom je bij de Vogel Kabelbaan?

De Vogel Kabelbaan ligt aan de kop van de Bohinj Vallei in het Triglav Nationale Park in Slovinië. Je kunt naar het dalstation van de kabelbaan wandelen via een wandelroute die je leidt langs de noordelijke of zuidelijke kusten van het meer van Bohinj. Ben je niet zo goed ter been? Dan kun je er ook gemakkelijk met de auto komen en gratis voor de deur parkeren. Een andere mogelijkheid is om een boot te nemen over het mooiste meer van Slovenië. Met een gondel ben je binnen 4 minuten op een hoogte van meer dan 1.500 meter boven zeeniveau.

Koninkrijk van Zlatorog

Boven op de Vogel is er elk seizoen wel iets te doen. Wandelen in de zomer, skiën op natuursneeuw in de winter. Maar de fantastische uitzichten zijn in ieder seizoen aanwezig. Bij helder weer kun je de Triglav zien en soms zo ver als de Middellandse Zee. Op 10 minuten loopafstand van het bergstation is er een stoeltjeslift die je nog verder de berg op brengt. Heb je daar geen behoefte aan? Dan is er bij het bergstation van de Vogel Kabelbaan een relatief gemakkelijke wandelronde van ongeveer een half uur. Heb je eetlust of dorst opgewekt na de wandeling? Dan kun je kiezen uit 2 eetgelegenheden in de buurt van het bergstation.

Slovenië – de groene parel van Europa

Hou je van natuur, bergmeren en ongerepte natuur? Dan is Slovenië een grote aanrader. Voor mijn gevoel is het nog redelijk onontdekt door de Westerse toeristen, maar deze parel moet je zeker niet aan je voorbij laten gaan.

Capitool reisgids - Slovenië
Complete en rijk geïllustreerde reisgids die alles biedt voor een geslaagde reis.
v.a. € 27.99

Kabelbaangegevens

VOGEL Kabelbaan
Lengte: 1663 meter
Hoogte dalstation: 569 m
Hoogte bergstation: 1533 m
Bouwjaar: 2001
Fabrikant: Poma
Capaciteit: 950 personen per uur
Kabine: 80 personen

Žičnice Vogel Bohinj, d.d.UKANC 6 - 4265 - Bohinjsko Jezero - Slovenie - +386 (0)4 572 97 12 -
Žičnice Vogel Bohinj, d.d.UKANC 6 - 4265 - Bohinjsko Jezero - Slovenie - +386 (0)4 572 97 12 -

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>