Langkawi Cable Car
Langkawi Cable Car
Langkawi Cable Car

Langkawi Cable Car

  • Auteur: Ronald

Bij kabelbanen denk je in eerste instantie waarschijnlijk direct aan Zwitserland of Oostenrijk.  Maar wat dacht je van een kabelbaan op Langkawi. Langkawi ligt dat misschien in Slovenië of Noorwegen? Nou nee, het ligt iets verder weg.

Langkawi is een eiland dat behoort tot Maleisië. Maleisië is het land van de Petronas Towers en de jungle op Borneo. Maar Maleisie heeft meer dan dat, op Langkawi kun je met een kabelbaan, de ‘Langkawi Cable Car’.

De kabelbaan, gewoon van producent Doppelmayr, doet een beetje raar aan in deze omgeving. Temidden van heel veel groen en bij een temperatuur van boven de 30 graden, met daarbij een hele hoge luchtvochtigheid, kun je met deze 2,2 km lange kabelbaan naar de top van een 710 meter hoge berg.

Het zicht boven is geweldig. Je kunt het hele eiland overzien en je hebt een schitterend uitzicht over de helderblauwe zee. De route naar boven bestaat uit twee etappes. Op het middelstation heb je even tijd om te genieten van het uitzicht maar het mooiste komt pas als je helemaal boven bent. Boven zijn er een aantal kleine winkeltjes waar je wat te eten en te drinken kunt halen. En water dat heb je zeer zeker nodig met die temperaturen. Vanaf het bergstation kun je wandelen naar een hangbrug welke ze tussen twee bergtoppen hebben opgehangen.

Je loopt hier op een adembenemende hoogte.

Mocht je ooit in de gelegenheid zijn om Maleisië te bezoeken dan mag een bezoekje aan de Langkawi Cable Car niet ontbreken. Het is een eenmalige ervaring.

Bekijk de Langkawi Cable Car technische details.

Kabelbaan Langkawi Maleisie
Bron: Bergundbahn
Langkawi Cable CarOriental Village - Langkawi - Maleisie -
Langkawi Cable CarOriental Village - Langkawi - Maleisie -

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>