Meer van Bohinj Slovenië
Meer van Bohinj Slovenië
Meer van Bohinj Slovenië

Meer van Bohinj

  • Auteur: Femke

Ben je gek op bergmeren? Zoek je daarnaast een betaalbare vakantie? Dan is het meer van Bohinj een absolute aanrader. Hier kun je lekker zwemmen of zonnebaden, maar ook prachtige wandelingen maken. Het kan allemaal bij dit schitterende meer.

Slovenië
Lang, lang geleden, voordat Slovenië de euro als betaalmiddel had, reed ik terug van een vakantie in Kroatië door Slovenië terug naar Nederland. Ik was echt onder de indruk van het landschap van Slovenië: bebost, bergrijk, en vooral: nog zo ongerept. Toen dacht ik: hier wil ik weer naar terug. Afgelopen zomervakantie is die wens eindelijk uitgekomen.

Meer van Bohinj
Midden in een nationaal park van Slovenië, het nationaal park Triglav, ligt het meer van Bohinj, wat in het Sloveens iets betekent als Gods land. En het is niet moeilijk voor te stellen hoe ze daar bij zijn gekomen. Het is werkelijk een adembenemend mooi meer. Het water is glashelder, je kunt meer dan een meter onder water kijken. De hele rand van het meer is onbebouwd en biedt een uitdagende wandelroute van een aantal kilometer. Het weer in de zomer is erg aangenaam, maar als het je te warm wordt, dan biedt het meer naast prachtige foto’s ook de nodige verkoeling. Langs het hele meer heb je kleine strandjes waar meer dan genoeg ruimte is om je handdoekje neer te leggen en een duik in het diepblauwe water van het meer te maken. Tip: loop net iets verder door dan waar de hele massa’s liggen en er is gegarandeerd een strandje voor jou alleen.

Te zien en te doen
Het nationale park waar het meer in ligt is prachtig en biedt voldoende activiteiten voor heel wat dagen: op het meer en er rondom heb je vele mogelijkheden voor watersporten, kanoën, raften, canyoning, zwemmen, varen. De bergen er om heen bieden vele wandelroutes, van intensief tot zeer gemakkelijk. Doe je het liever rustig aan? In de dorpjes in de buurt zijn genoeg zeer authentieke restaurantjes waar je zeer betaalbaar kunt genieten van de Sloveense keuken. Daarnaast kun je met de lokale kabelbaan de Vogel op voor een adembenemend uitzicht op het meer en de omgeving. Slovenië is niet groot wat betekent dat alle bezienswaardigheden van het land in de buurt liggen. Zo ook Kasteel Predjama, een indrukwekkende 12e eeuwse burcht wat in de bergwand is gebouwd. Het alom bekende Sloveense dorp Bled, van het meer van Bled, ligt in de buurt van Bohinj.

Relaxen
Verwacht geen bruisende steden met grote winkelcentra of hip nachtleven. Als je op vakantie gaat naar het meer van Bohinj in Slovenië, dan ga je vooral om heerlijk te ontspannen.

Capitool reisgids - Slovenië
Complete en rijk geïllustreerde reisgids die alles biedt voor een geslaagde reis.
v.a. € 27.99

Meer van BohinjMeer van Bohinj - 4265 - Bohinj - Slovenie -
Meer van BohinjMeer van Bohinj - 4265 - Bohinj - Slovenie -