Cantabrisch gebergte

  • Auteur: Ronald

Het Cantabrisch gebergte is een 300km lang gebergte in het noorden van Spanje. In het westen loopt het gebergte door tot aan de Pyreneeën en in het oosten vormt Galicië de grens. Bijna overal in het Cantabrisch gebergte zie je dat het gebergte eigenlijk uit twee delen bestaat. Enerzijds is er het gedeelte dat langs de kust loopt en anderzijds het steilere gebergte dat bijna als een vervolg van de Pyreneeën gezien kan worden. In het bergecosysteem Somiedo leven nog wolven, auerhoenderen en bruiner beren.

 

Torre de Cerredo

De hoogste berg in het Cantabrisch gebergte is de Torre de Cerredo van 2648 meter. De berg ligt in de buurt van de dorpen Cain en Prada midden in het natuurpark ‘Picos de Europa’. Naast de Torre de Cerredo zijn de Pena Prieta van 2531 meter en de Pena Vieja (2614) hogere bergen in het gebied.

 

Wandelen en Skiën

Het Cantabrisch gebergte is vooral bekend vanwege de goede ski- en wandelmogelijkheden. Bekende skiresorts in het gebied zijn Alto Campoo, Manzaneda en Valgrande-Pajaras.

 

Picos de Europa

Het nationale park Picos de Europa valt sinds 2003 onder het UNESO netwerk van Biosphere reservaten. Het park heeft een grootte van 646 km2.

Torre de CerredoPosada de Valdeón - 24915 - Castilië en León - Spanje -
Torre de CerredoPosada de Valdeón - 24915 - Castilië en León - Spanje -