Klagenfurt
Klagenfurt
Klagenfurt

Vakantie in Klagenfurt

  • Auteur: Ronald

Klagenfurt is de zonnige hoofdstad van Karinthië (Kärnten) in Oostenrijk. De stad met 100.000 inwoners ligt aan de oostkant van de Wörthersee, het meer dat in de zomer een temperatuur van maar liefst 25 graden kan behalen en waarin je dan dus heerlijk kunt zwemmen.

De op 5 na grootste stad van Oostenrijk is vooral een erg relaxte stad. Waar steden als Wenen, Salzburg en Innsbruck altijd erg druk aandoen en het leven best gejaagd is daar heeft Klagenfurt een wat meer mediterraan karakter. Een vakantie in of rond Klagenfurt is dan ook rustgevend.

Geschiedenis van Klagenfurt

De naam van de stad werd voor het eerst gebruikt in 1192 maar het duurde tot aan 1518 voordat Klagenfurt ook eindelijk wat belangrijker begon te worden. In 1514 werd de stad getroffen door een grote verwoestende brand. Keizer Maximiliaan kon de stad niet herbouwen schonk daarom in 1518 de stad aan de heersende machten binnen de stad. Tot aan deze tijd was de stad eigenlijk niets meer dan een onbeduidende marktgemeente. Klagenfurt werd hoofdstad van Karinthië en kreeg hierdoor diverse privileges wat de ervoor zorgde dat de stad in aanzien steeg.

Locatie Klagenfurt

De stad ligt centraal in Oostenrijk, het is net zover rijden naar Wenen als naar. Klagenfurt bevindt zich in het Klagenfurter bekken op een hoogte van 446 meter boven zee. Vanuit Klagenfurt zijn Italië en Slovenië goed te bereiken. Het toeristische oord Bled in Slovenië ligt op iets meer dan 80 kilometer en Udine in Italië op iets meer dan 160 kilometer.

Bezienswaardigheden in Klagenfurt

In het stadswapen van Klagenfurt is een draak te zien, het symbool van de stad. Deze draak kom je vervolgens weer tegen op de Neue Platz bij het raadhuis, daar staat een fontein met een lintworm. De lintworm moest volgens de legenden worden verslagen alvorens de stad gesticht kon worden.
Het landesmuseum is de moeite waard. In dit museum vind je informatie over vroegere tijden zoals de geschiedenis van Karinthië.
Het Bergbaumuseum laat de geschiedenis zien van de mijnbouw in Karinthië. Dit museum, geopend in 1973, bevindt zich in een grot van de Kreuzberg.
Minimundus is een miniatuurpark waarin je vele verschillende kleine versies van belangrijke gebouwen kunt vinden. Zo vind je er bijvoorbeeld de dom van Utrecht. Minimundus is leuk voor jong en oud.

worthersee Klagenfurt

Vakantie Klagenfurt

Houd je van de bergen maar vind je het niet erg als het wat zonniger is dan is Klagenfurt een aanrader. Het is een goede uitvalsbasis voor wandelingen in de bergen zoals wandelen op de Gerlitzen, rond Bad Kleinkirchheim of op de Turracherhohe Lekker zwemmen kan in de Wörthersee, de Ossiacher see of de Millstatter See.
Tussen Klagenfurt en de Wörthersee ligt een camping welke je uitstekend kunt gebruiken als basis. Van hieruit ben je binnen enkele minuten in de stad en kun je hinkelend het Strandbad Klagenfurt bereiken.

LintwormNeue Platz - 9020 - Klagenfurt - Oostenrijk -
LintwormNeue Platz - 9020 - Klagenfurt - Oostenrijk -

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>