Predjama castle
Predjama castle
Predjama castle

Kasteel Predjama

  • Auteur: Ronald

Kasteel Predjama is een 12e-eeuwse burcht dat in de ingang van een grot op 123 meter hoogte in een bergwand is gebouwd.
Dichtbij de grotten van Postonja (ook een bezienswaardigheid in Slovenië) vind je Kasteel Predjama. Vooral het uitzicht op het kasteel is indrukwekkend omdat het uit de bergwand gehouwen lijkt.


Dit is ook het eerste wat je ziet als je een bezoek brengt aan het museum. Er is een gratis audiotour in het Nederlands verkrijgbaar bij de entree. Zo leer je meer over het kasteel en zijn vertrekken en hoe de grotten gebruikt zijn bij de bouw van het kasteel. Van de buitenkant zou je het niet zeggen maar in het kasteel huist behoorlijk wat kamers en vertrekken. De vertrekken zijn wel klein en de trappen steil. Het is ook niet mogelijk om een buggy mee het kasteel in te nemen. Dat maakt een bezoek met hele kleine kinderen minder geschikt.

Combi-ticket Postonja

Je zult geen hele dag kwijt zijn aan het bezoek aan de burcht en het is ook aan te raden om deze te combineren met een bezoek aan de grotten van Postonja. Hier vind je de langste grot van Slovenië en de op één na grootste druipsteengrot ter wereld. Als je een combinatieticket koopt ben je goedkoper uit dan wanneer je losse tickets voor iedere bezienswaardigheid koopt. De grotten zijn ongeveer 9 kilometer van het Kasteel Predjama vandaan. Er rijdt een gratis shuttlebus tussen de burcht en de grotten.

Beroemd kasteel

Het kasteel herken je misschien wel als filmdecor. Hij is namelijk te zien in de film Armour of God met Jackie Chan in de hoofdrol. De film is uit 1986.
De laatste particuliere bezitter van de burcht was de familie Windisch-Graetz. Zij kregen het in 1846 in handen. Na de Tweede Wereldoorlog werd het kasteel genationaliseerd en sindsdien is het een museum en is het open voor bezichtigingen. De grot zelf werd waarschijnlijk al ten tijde van het Paleolithicum bewoond. De beruchtste bewoner van het kasteel was een rover genaamd Erasmus. Hij hield zich schuil in de burcht en de stevige muren zorgde ervoor dat hij niet gevangen kon worden genomen, totdat hij naar het toilethokje moest.

Capitool reisgids - Slovenië
Complete en rijk geïllustreerde reisgids die alles biedt voor een geslaagde reis.
v.a. € 27.99

Kasteel PredjamaPredjama 1 - 6230 - Postojna - Slovenie -
Kasteel PredjamaPredjama 1 - 6230 - Postojna - Slovenie -

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>