Camperplaats Sonneninsel, Minheim

  • Auteur: Femke

Ga je graag met de camper op vakantie? En het liefste de bergen in? Bergmagazine.nl zoekt de beste plekjes voor je uit! Dit keer in Minheim, Duitsland.

Camperplaats Sonneninsel bij Minheim aan de Moezel

Minheim is een klein, romantisch wijndorp dat pittoresk gelegen is aan de rivier de Moezel in Duitsland. In Minheim heb je de camperplaats Sonneninsel. Er zijn 90 plaatsen beschikbaar. Het is wel handig om te reserveren of om van te voren even te bellen. De camperplaats is namelijk prachtig gelegen en het kan voorkomen dat de plaats vol is. Sonneninsel is het gehele jaar geopend.

 

Waarom naar Minheim?

Neem vooral je fietsen mee, het is namelijk prachtig en relatief makkelijk fietsen langs de Moezel. Minheim is zelf een schilderachtig dorpje waar je heerlijk wijn kunt drinken en er prima restaurants zijn waar je goed kunt eten. Op ongeveer 15 kilometer afstand ligt Bernkastel-Kuez, een stadje wat zeer de moeite waard is om te bezoeken.

 

Voorzieningen

Je parkeert je camper op grind en je hebt een strook gras voor de deur. Behalve op dinsdag en donderdag komt er om 8:15 uur een bakker met vers brood en banket. Op 400 meter afstand is er een kleine supermarkt. Een plaats kost 6 euro per dag en elektriciteit is 1 euro per 2 kWh. Er is een sanistation en een mogelijkheid om je afval weg te gooien. De camperplaats ligt aan de Moselweinstrasse en de eigenaar is Manfred Hero.

Camperplaats SonneninselMoselweinstrasse - 54518 - Minheim - Duitsland -
Camperplaats SonneninselMoselweinstrasse - 54518 - Minheim - Duitsland -