Wandelsokken

  • Auteur: Greetje

Vaak denken we bij wandelen aan goed schoeisel, aan regenkleding of aan een comfortabele rugzak, maar minsten zo  belangrijk is het dragen van de juiste wandelsokken. Iemand die ooit onderweg is geweest met slecht zittende sokken zal hier direct mee instemmen. Niets is pijnlijker dan een harde naad die de hele tijd in je teen drukt, sokken die vochtig worden of afzakken.

Al die dingen zijn de oorzaak van een grote kans op blaren en irritaties en daardoor kan het plezier in een mooie wandeling behoorlijk teniet worden gedaan. Laat die sokken dus niet langer het stiefkindje van uw uitrusting zijn, maar koop ze met zorg en let goed op de volgende punten:

– geen badstof of katoen, maar sokken van technisch hoogwaardige materialen die de transpiratie niet opnemen, maar doorgeven;

– platte naden zodat geen irritatie ontstaat;

– zones bij o.a. tenen en hak die drukplekken en wrijving tegengaan;

– goede pasvorm;

– verschil mannen- en vrouwensokken;

– dikker aan de onderkant voor optimale schokdemping.

Goede wandelschoenen zijn vaak duur. Het zou jammer zijn als het comfort van die schoenen ondermijnd zou worden doordat u bezuinigt op de sokken. Als uw voeten zich goed voelen, kunt u optimaal genieten van de prachtige omgeving.