Thermo-onderkleding

  • Auteur: Greetje

Mijn opa droeg vroeger in de koude maanden van het jaar een lange onderbroek en een hemd met korte mouwen. Die mouwen zag ik als klein kind door zijn overhemd heen, en soms ontdekte ik een wit randje dat onder zijn keurige pantalon met plooi uitpiepte. De lange onderbroek associeerde ik dus met oude mensen, maar dat is tegenwoordig veranderd. Er is namelijk thermo-onderkleding en die is ideaal voor wintersport.

Sommige mensen menen best zonder te kunnen, want als je ingespannen aan het skiën of snowboarden bent, ga je transpireren en krijgt het daardoor snel weer koud. Maar dat is precies  het moment waarop het grote voordeel van thermo-ondergoed aan het licht komt: met zo’n T-shirt is de klamme rug namelijk verleden tijd. Door het speciale polyestervezel wordt het vocht afgevoerd naar de onderliggende laag. In een zeer koud gebied is het aan te bevelen om tevens een lange thermobroek onder de skikleding te dragen.  Zo worden uw spieren niet stijf. U kunt tijdens de wintersport volstaan met één set dat u na uw activiteiten eenvoudig even door een sopje haalt en ’s morgens al weer droog is. Goed thermo-ondergoed neemt zelfs geen geur op en in dat geval kunt u het wel een paar dagen achter elkaar dragen.

Er zijn verschillende merken en prijsklassen. Zo kunt u denken aan Icebraker, Odlo en Craft, maar tegenwoordig hebben ook Aldi, Lidl, Zeeman e.d. het in hun assortiment. Het verschil in prijs kan behoorlijk oplopen, maar aan kwaliteit hangt nu eenmaal een prijskaartje. Gaat u eenmalig op wintersport of niet vaker dan eens per jaar, dan kunt u best volstaan met de voordelige sets, maar als u een fervent wintersporter bent, is een beter merk aan te bevelen. Bovendien is dit ondergoed niet alleen te gebruiken voor wintersport. Ook in ons eigen Nederland wil het ’s winters nog wel eens pittig koud zijn. Als u dan wandelt, fietst of hardloopt, is dit ondergoed bijna onontbeerlijk.

Opa’s ondergoed is dus terug, maar dan sterk verbeterd!

Campri Basic Thermo - Sportshirt - Heren - M - Zwart
Deze Campri Basic Thermo Longsleeve heeft de volgende kenmerken: Dit lichte en elastische Campri thermoshirt voor heren is ademend terwijl het ook lichaamswarmte opvangt waardoor je warm en droog blijft ongeacht de weersomstandigheden. Het shirt heeft lange mouwen en een ergonomische pasvorm.
v.a. € 17.99