Hechtsee zwemmeer bij Kufstein
Hechtsee zwemmeer bij Kufstein
Hechtsee zwemmeer bij Kufstein

Hechtsee – mooiste zwemmeer van Tirol

  • Auteur: Ronald

Soms vind je een plek die door het massatoerisme nog niet ontdekt is. Zo’n plek waar je al honderden keren zomaar voorbij bent gereden zonder te weten dat je aan een juweeltje voorbijrijdt. Dit juweeltje in de bergen bij Kufstein in Tirol aan de grens met Bayern heet de Hechtsee.
Via Oostenrijkse vrienden kregen wij ooit de tip om de Hechtsee te bezoeken omdat je er heerlijk kunt zonnebaden en zwemmen. Je moet overigens echt weten waar je de weg naar boven moet inslaan want anders vind je deze plek nooit en voor je weet rijdt je Duitsland binnen.

Zwemmeer van de Kufsteiners

De Hechtsee is het zwemmeer van de Kufsteiners. Het meer is niet zo heel erg groot en de watertemperatuur is in de zomer aangenaam. Om bij het meer te komen moet er entree betaald worden. Vervolgens kun je een heerlijke plek uitzoeken op het grote grasveld of op de houten stijgers bij het water. Een gedeelte van het meer is afgezet speciaal voor de kinderen. In dit ondiepe gedeelte kunnen de kinderen heerlijk spelen met het drijvende vlot of de glijbaan.
Ben je een goede zwemmer dan loont het de moeite om naar het midden van het meer te zwemmen waar een houten terrasje is gebouwd. Hier kun je rustig genieten van het water en uiteraard de bergen.

Residenz Drachenstein Niederau
Alles is nieuw, super modern, heerlijk luxe en vooral heel erg comfortabel. Residenz Drachenstein is geopend in 2016.
v.a. € 193

Seearena Hechtsee

Heb je tussen de middag zin in wat te eten dan is het restaurant / seearena Hechtsee. Hier kun je terecht voor een snelle hap of voor een uitgebreide maaltijd. Ben je niet zo’n zwemmer dan kun je altijd nog rondom de Hechtsee lopen. Het pad bevindt zich langs het water, de totale lengte van de kust is 2,67 km dus het is een niet al te lange wandeling.

Helaas is het hier in de loop der jaren wel steeds drukker geworden. Steeds meer toeristen en bewoners weten het meer te vinden. Het gevolg is dat de parkeerplaats geregeld helemaal vol staat.

Feiten Hechtsee

De Hechtsee bevindt zicht op de Thierberg, een 760 meter hoge berg tussen Kufstein en Thiersee. Naast de Hechtsee bevinden zich op de Thierberg ook nog de meren Längsee, Pfrillsee en Egelsee.

Maximale diepte: 56 meter
Coördinaten: 47.6090911, 12.1642316

Adres:
Hechtsee 8a
6330 Kufstein
Oostenrijk

HechtseeHechtsee 8a - 6330 - Kufstein - Oostenrijk -
HechtseeHechtsee 8a - 6330 - Kufstein - Oostenrijk -

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>