Speicher Durlassboden
Speicher Durlassboden
Speicher Durlassboden

Wandeling om de Speicher Durlassboden

  • Auteur: Gastblogger

Sinds 2017 hebben wij een appartement in Krimml en in de jaren daarvoor skiede we al in de Zillertal Arena. Als je regelmatig in dit gebied komt, dan weet je dat je vanuit het Zillertal de Speicher Durlassboden kunt ziet. Dit is een bekend stuwmeer dat tussen Gerlos en Konigsleiten ligt. Laatst besloten we een wandeling om de Speicher Durlassboden te maken.

Speicher Durlassboden

De meeste zullen het meer herkennen aan de 83 meter hoge stuwdam waar je via de Gerlospass langsrijdt. Dit meer is aangelegd in 1966 en beslaat een oppervlakte van zo’n 180 hectare. Afgelopen week wilden wij dit meer dan eindelijk van dichtbij bekijken. Na wat naslagwerk via Google kozen we ervoor om de ronde langs het meer te maken. Ik zal eerst maar bekennen dat we ernstig eigenwijs zijn en dus aan de “verkeerde” kant begonnen met deze route.

Bärschlagalm

Na een prachtig stuk met bomen en doorkijkjes op het meer kwamen we aan bij de Bärschlagalm; een hütte zo klein en fijn als in een sprookje. Maar na 10 minuten binnen in het donker, met een houtkachel aan en naast een groep medewandelaars te hebben gezeten besloten we toch maar de koffie buiten op te drinken. De combinatie van warmte, zweet en schnaps was voor ons wat veel. Op de poppenveranda hebben we onze koffie gedronken, letterlijk achter de geraniums.

Afwisselende route

We verlieten de Almhütte door de elektrische omheining (schrikdraad) te openen. Daarna volgde een mooi open stuk waar de koeien op de Alm liepen. Eenmaal bij de brug aangekomen staken wij over naar de andere kant van het meer. Het kwam er dit keer niet van, maar we maakten wel de afspraak met elkaar om volgend jaar via Finkau en de Zittauerhütte naar de watervallen te wandelen.

Prachtige vergezichten

De weg aan de overkant van het meer is geasfalteerd en wordt door auto’s bereden wat het een iets minder mooie wandelroute maakt. Maar na een kilometer of twee kom je weer op een autovrij wandelpad waar je vlak langs het meer loopt en je een prachtig uitzicht hebt op de Gerlosplatte.

Familievriendelijk

Omdat we de route verkeerd om liepen was het laatste stuk van de wandeling een dichtere begroeid bospad met wat meer “klimmomenten”. Voldaan hebben we de wandeling afgesloten met een Jägertee bij de Seestüberl. In mijn ogen een vriendelijke wandeling voor het hele gezin.

Na deze wandeling kijk ik aankomende winter vanaf mijn ski’s met hele andere ogen naar dit mooie stukje Oostenrijk!

Door: gastblogger Marilou

Zillertal Kompass Wandelgids met overzichtskaart
Deze Kompass wandelgids met uitneembare gedetailleerde overzichtskaart biedt een groot aantal aantrekkelijke wandelroutes in het Zillertal.
v.a. € 16.99

Speicher DurlaßbodenGerlos 353 - 6281 - Gerlos - Oostenrijk -
Speicher DurlaßbodenGerlos 353 - 6281 - Gerlos - Oostenrijk -

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>