Bergbahnen, bergvakanties, bergmagazine en nieuws
BERGUNDBAHN
NL
Stoeltjeslift Kaiserlift Kufstein
Stoeltjeslift Kaiserlift Kufstein
Stoeltjeslift Kaiserlift Kufstein

Stoeltjeslift Kaiserlift Kufstein

 • Auteur: Ronald van den Berg

Verscholen aan de rand van de stad Kufstein in de wijk Sparchen ligt de Kaiserlift stoeltjeslift. Als je niet weet dat hier een stoeltjeslift zit dan vind je hem ook niet. De Kaiserlift is een nostalgische lift en zeer de moeite waard om te bezoeken en te gebruiken voor een ritje naar de top. Want eenmaal boven …

De Kaiserlift ligt op de stadberg van Kufstein en werd in 1971 geopend. Het verbond Kufstein met de Brentenjoch en het gebied van de Steinberg. Als je instapt in het dal op 502 meter hoogte ga je via het middelstation Duxer Alm (895m) naar het bergstation op 1256 meter hoogte. 

In 2012 is de oude versie van de Kaiserlift gesloten omdat deze aan een complete opknapbeurt toe was. De oude stoeltjes waren versleten, de steunen moesten vervangen en het dalstation straalde een hoop ellende uit. In 2014 is men daarom begonnen met het ombouwen van de stoeltjeslift. De oude variant is weggehaald en er is een compleet nieuwe stoeltjeslift voor in de plaats gekomen. Op 1 mei 2015 was het dan zover, de nieuwe Kaiserlift werd geopend. 

Zoals ik zei is een ritje met de Kaiserlift echt de moeite waard want als je eenmaal boven komt dan heb je een fantastisch uitzicht over de Wilde Kaiser en de Zahme Kaiser (Kaisergebergte). Achter de top van de Brentenjoch ligt een hoogplateau. Hier kun je heerlijk wandelen en genieten van de uitzichten op de gehele Wilder Kaiser. Er zijn genoeg Almen waar je terecht kunt voor wat te eten en te drinken. Wij hebben destijds wat gegeten bij het Weinbergerhaus, een restaurant waar je mooi uitzicht hebt over Kufstein en het dal waarin het ligt. Het Kasebrot is overigens erg goed en lekker bij het Weinberghaus, een aanrader.

Kaisertal

Naast het uitzicht dat je hebt over de Wilder Kaiser heb je vanaf het bergstation ook een mooi uitzicht over het Kaisertal. Het Kaisertal (44 inwonder in 2018) was tot 2008 alleen te bereiken te voet. De eenvoudigste route was destijds vanuit het dorp Ebbs en dan via een trap met 285 treden kon je het dal bereiken. 

In 2008 is een tunnel geopend waardoor ook het Kaisertal (Keizerdal) bereikbaar is met de auto, maar dan wel alleen voor de bewoners. Het was daarmee het laatste dal in Oostenrijk dat niet was aangesloten op het verkeersnetwerk. In 2016 was het Kaisertal winnaar van het programma “9 Plätze - 9 Schätze” waarin de mooiste plekjes van Oostenrijk worden gekozen.

Sessellift Kaiserlift Kufstein

 • Oorspronkelijk bouwdatum: 1971
 • Type: stoeltjeslift
 • Capaciteit: 1 persoon per stoel
 • Hoogte dalstation: 502m
 • Hoogte middelstation: 895m
 • Hoogte Bergstation: 1256m
 • Lengte van de eerste sectie: 1313m
 • Lengte van de tweede sectie: 1167m
 • Duur van de rit: 20 minuten
 • Snelheid: 2,25m / sec
 • Eigenaar: Stadtwerke Kufstein (gemeente Kufstein)

Adresgegevens Kaiserlift Kufstein

Kaiserlift Kufstein
Obere Sparchen 17
A-6330 Kufstein
Tel: +43/(0)5372/69 30
info@kaiserlift.at
url: Website Kaiserlift

 

Laat een reactie achter

Dit is een reactie op een geplaatste reactie.