Bergbahnen, bergvakanties, bergmagazine en nieuws
BERGUNDBAHN
NL
Kabelbaan Slovenie
Kabelbaan Slovenie
Kabelbaan Slovenie

Kabelbaan Slovenie

  • Auteur: Ronald van den Berg

Slovenië, land in de Alpen naast onder andere Oostenrijk en Italië. Een land dat nog steeds niet echt ontdekt is door het massatoerisme alhoewel steeds meer mensen het land weten te vinden. Dat er steeds meer toeristen komen is meer dan terecht want Slovenië is echt een geweldig mooi land. 

Ook in Slovenië vind je een aantal kabelbanen die beslist de moeite waard zijn van een bezoek. Vooral in het noorden vind je de hoogste bergen en dus vind je hier ook de meeste kabelbanen. 

Standseilbahn Ljubljana

Boven de hoofdstad van Slovenië, Ljubljana, torent de burcht Ljubljana uit. Deze burcht stamt uit de 15e eeuw en heeft sindsdien veel verschillende functies gehad. De burcht is één van de belangrijkste bezienswaardigheden van Slovenië. 

Sinds 2006 hoef je de berg niet meer op te wandelen naar om de burcht te bezoeken maar kun je gebruik maken van een kabelspoorweg die je naar boven brengt. In het midden van de oude stad vind je het dalstation. Van hieruit brengt het treintje je binnen een minuut naar de burcht. De cabine kan per keer maximaal 33 personen vervoeren. Uiteraard kun je de burcht ook nog gewoon te voet bereiken.

Gondel Pohorska Maribor

Bij Maribor, de tweede stad van Slovenië, vind je de Pohorska kabelbaan. Deze omloopkabelbaan brengt je binnen 8 minuten van een hoogte van 328 meter naar het bergstation op 1.042 meter. Het Pohorje gebied bij Maribor is een van de grootste skigebieden van Slovenië. Naast de kabelbaan vind je er 20 verschillende skiliften en 42 kilometer aan skipistes.

Vogel kabelbaan

Met de Vogel kabelbaan word je binnen 6 minuten van het dalstation op 574 meter naar de top op 1.537 meter gebracht. Vanaf de Vogel heb je een fantastisch uitzicht over het meer van Bohinj. Boven je bovendien de mogelijkheid om helemaal naar de top te wandelen, een erg leuke wandeling.

Wil je meer weten over de Vogel kabelbaan lees dan ook ons uitgebreide artikel over deze kabelbaan bij het meer van Bohinj.

Kanin kabelbaan

De Kanin kabelbaan vind je in het Soca-dal bij het dorpje Bovec. De kabelbaan uit 1973 brengt je in etappes naar een hoogte van 2.200 meter. Vanuit het dalstation op 436 meter gaat de eerste etappe naar een hoogte van 980 meter. Het tweede gedeelte brengt je vervolgens naar 1.649 meter. In de laatste etappe ga je tot slot naar 2.200 meter hoogte. De Kanin-kabelbaan is een omloopkabelbaan met gondels die een maximale capaciteit van 4 personen hebben.

Alhoewel de naam van de Kanin is gebruikt gaat de kabelbaan eigenlijk richting de top van de Prestreljenik op 2.499 meter. De top van de Kanin, een berg met een hoogte van 2587 meter, kan alleen worden bereikt via zeer rotsachtige paadjes. Bereid je dus goed voor als deze top het doel is. 

Kanin – Bovec is een skigebied dat loopt van Bovec in Slovenie tot aan Sella Nevea in Italië. Vanuit Sella Nevea gaat er ook een kabelbaan richting de Prestreljenik (of Monte Forato in het Italiaans).

Lees meer over kabelbanen Italië.

Rondreis Slovenie
Rondreizen
Slovenie is een onontdekte parel, laat je betoveren
Autovakantie naar de Julische Alpen
Losse reizen
Rust en een wonderschone natuur

Laat een reactie achter

Dit is een reactie op een geplaatste reactie.