Bergbahnen, bergvakanties, bergmagazine en nieuws
BERGUNDBAHN
NL
Kabelbaan maken
Kabelbaan maken
Kabelbaan maken

Kabelbaan maken

  • Auteur: Ronald van den Berg

Kabelbaan buiten maken

Een ritje met een kabelbaan in het buitenland is natuurlijk leuk maar waarom zou je zelf geen kabelbaan maken? Leuk voor jezelf, de kinderen of misschien de kleinkinderen. Een kabelbaan in de achtertuin is vrij eenvoudig zelf te maken. 

Wat heb je allemaal nodig voor het bouwen van een eigen kabelbaan?

  • Een staalkabel waaraan de trolley of het rolwagentje kan hangen
  • Kabelspanners om de kabel te kunnen spannen
  • De trolley of het rolwagentje waaraan je kunt gaan hangen

Let er wel op dat je de juiste onderdelen neemt die het gewicht, wat straks aan de kabel gaat hangen, ook kan dragen. 

Jägerndorfer Profi kabelbaan 

Wil je geen kabelbaan in de tuin maar in de huiskamer dan is een modelbouwkabelbaan misschien wel iets voor jou. Met de Jägerndorfer Profi kabelbaan kun je gewoon thuis een eigen kabelbaan bouwen. De Jägerndorfer Profi kabelbaan bestaat uit een dal- en bergstation, een gondel en 3 stoeltjeslift stoeltjes. De totale lengte van de kabel bedraagt 7 meter. Het dalstation moet op ongeveer 3,5 meter van het bergstation worden geplaatst. Dankzij de aandrijving kunnen de gondels en stoeltjes volautomatisch hun rondjes draaien. Wat wil je nog meer. 

Jaegerndorfer Profi kabelbaan
Jaegerndorfer Profi kabelbaan
De Jaegerndorfer Profi kabelbaan bestaat uit een dal- en bergstation met aandrijving en een klem met een bergstation dat op ongeveer 3,5 meter afstand van het dalstation wordt gemonteerd. De kabellengte bedraagt circa zeven meter.
v.a. € 339.95

Het leuke aan de Jaegerndorfer kabelbaan is dat je deze kunt uitbreiden met allerhande gondels en stoeltjes. Er zijn zelfs stoeltjes inclusief passagiers. En wil je echt op wintersport thuis dan zijn er ook nog sneeuwkanonnen, pistenbully’s en skiërs. 

 

Laat een reactie achter

Dit is een reactie op een geplaatste reactie.