Bergbahnen, bergvakanties, bergmagazine en nieuws
BERGUNDBAHN
NL
Kabelbaan Japan
Kabelbaan Japan
Kabelbaan Japan

Kabelbaan Japan

  • Auteur: Ronald van den Berg

De geschiedenis van kabelbanen in Japan gaat terug tot in ieder geval 1929 toen de Yoshino kabelbaan in gebruik werd genomen. Het interessante aan deze kabelbaan is dat deze nog steeds bestaat. Hoewel de totale lengte van de baan slechts 349 meter is geeft de Yoshino kabelbaan je wel het gevoel dat je even terug in de tijd gaat. 

Japan is een land met veel bergen, meer dan 70% van het land is berglandschap. Hierdoor zijn er ook goede mogelijkheden om op wintersport in Japan te gaan en daarom ook veel Bergbahnen. 

Nokogiriyama Kabelbaan

Niet ver van Tokio (80km), aan de westkust van Chiba, ligt de Nokogiriyama Ropeway of wel Nokogiriyama Kabelbaan. De kabelbaan, gebouwd in 1962, brengt je binnen 3 minuten van het dalstation op 25 meter naar het bergstation op 227 meter. Eenmaal boven aangekomen kun je genieten van een geweldig uitzicht over de baai. Alhoewel je niet al te hoog staat is het uitzicht beslist de moeite waard. Boven vind je een restaurant en er zijn wat souvenir winkels. Tevens vind je er de Nihonji tempel, een typisch Japanse tempel. De twee cabines van de Nokogiriyama Kabelbaan kunnen elk 41 passagiers bevatten.  Een retourtje kost iets minder dan € 8,-.

Meer informatie over de Nokogiriyama Kabelbaan

 

Shinhotaka Kabelbaan

Tussen Nagano en Toyama ligt in het Hida gebergte, ook wel de noordelijke Alpen, de Shinhotaka Ropeway. Een unieke kabelbaan omdat het hier om een dubbeldekker kabelbaan gaat, een kabelbaan bestaande uit twee verdiepingen. Tegenwoordig zie je die wel meer maar deze kabelbaan dateert alweer uit 1998. Om bij de dubbeldekskabelbaan te komen moet je eerst met een eerste kabelbaan van het dalstation op 1108 meter naar het naar het eindstation op 1304 meter. Vervolgens begint hier de tweede kabelbaan. De dubbeldekskabelbaan brengt je vervolgens binnen 7 minuten naar een hoogte van 2142 meter.

De Shinhotaka kabelbaan is een erg geliefde kabelbaan voor zowel Japaners als buitenlandse bezoekers. Naast het feit dat er hier een kabelbaan met 2 verdiepingen rondzweeft is een belangrijke reden dat de kabelbaan op de helling van de Mount Hotaka (3190 meter), de op 2 na hoogste berg van Japan, ligt. Vanaf het bergstation lopen er diverse wandelpaden en een bekende route voor een meerdaagse wandeling richting de bergtoppen in de omgeving. Deze wandeling kan overigens alleen worden gemaakt in de periode dat er geen sneeuw ligt, dat is meestal de periode van eind juni tot aan september.

Boven bij het bergstation vind je een restaurant, een souvenirwinkel en een uitzichtspunt. Wil je het rustig aan doen dan is er de mogelijkheid om te relaxen in een Onsen, een bad. De Shin-Hotaka Onsen vind je bij het eindstation van de eerste kabelbaan. 

Ben je van om de kabelbaan in 2020 te bezoeken, let dan wel op want vanaf 26 mei is de kabelbaan gesloten tot aan 15 juli, de huidige dubbeldeksgondel wordt dan vervangen.

Meer informatie over de Shinhotaka Ropeway

 

Maya Viewline

De Maya viewline in Kobe is geen kabelbaan die je naar grote hoogten brengt.  De top ligt op slechts 678 meter maar toch is het de moeite waard een keer met deze kabelbaan de mount Maya op te gaan.

Kobe zelf is een grote stad, de op 5 na grootste van Japan, aan de baai van Osaka. De mega stad Osaka ligt aan dezelfde baai slechts 40 kilometer verderop, eigenlijk zijn beide steden in elkaar verweven. Dit is geen plek waar je nu direct kabelbanen zou verwachten maar ze zijn er toch. Middels de Maya tandradbaan en kabelbaan ben je binnen mum van tijd bovenop de mount Maya, een 698 meter hoge berg in het Rokko gebergte.

De Maya tandradbaan, gebouw in 1925, brengt je in 5 minuten naar een hoogte van 433 meter. Hier vind je onder andere het Rainbow observatie centrum en het beginstation van de Maya kabelbaan. Met deze kabelbaan ben je in 5 minuten op de mount Maya op 678 meter. Hierboven is van alles te doen en heb je een fantastisch uitzicht op de stad Kobe en de baai van Osaka. 

Tip: ga rond zonsondergang de berg op, dit levert je een geweldig plaatje van de stad op.

Meer informatie over de Maya kabelbaan in Kobe.

Koning Aap rondreizen door Japan
Rondreizen
Genieten van het wonderbaarlijke landschap van Japan. Een wereld vol contrasten.
Rondreis door Japan
Rondreizen
Reis door het berglandschap van Japan met de Shinkansen.

Laat een reactie achter

Dit is een reactie op een geplaatste reactie.