Bergbahnen, bergvakanties, bergmagazine en nieuws
BERGUNDBAHN
NL
Kabelbaan - informatie
Kabelbaan - informatie
Kabelbaan - informatie

Kabelbaan - informatie

  • Auteur: Ronald van den Berg

Ben je geïnteresseerd in kabelbanen? Ik heb een mooi overzicht gemaakt van de meest interessante websites en artikelen over kabelbanen. Naast de kabelbaaninformatie die je kunt vinden op Bergundbahn bieden deze websites extra inzichten in de wereld van de kabelbanen. 

Doppelmayr newsroom

In de Doppelmayr newsroom vind je de laatste informatie met betrekking tot de door Doppelmayr gebouwde transportmiddelen. Tevens kun je hier het tijdschrift WIR downloaden en vind je er het jaarboek en interessant Youtube filmpjes.

Website: Doppelmayr Newsroom

Kabelbaan kopen

Vind je het leuk om een oud stoeltje van een stoeltjeslift of een gondel van een gondelbaan in je tuin te plaatsen? Op de seilbahnborse pagina van het Oostenrijkse WKO vind je een overzicht van gondels, stoeltjes en complete kabelbaaninstallaties die zijn of worden afgebroken en kunnen worden opgekocht. Als je echt een liefhebber bent dan kun je hier je lol op.

Website: WKO

Het Oostenrijkse Ministerie van Verkeer 

Indien je geïnteresseerd bent in de laatste statistieken, algemene regelgeving of regelgeving met betrekking tot de bouw van kabelbanen dan is deze website wat voor jou.

Website: bmvit

Hoogste bergen per land

Wat is de hoogste berg van China? Of de hoogste berg van Zwitserland en nee dat is niet de Matterhorn. In dit overzicht vind je per land de hoogste berg. Het leuke aan het overzicht is dat het een aantal onverwachte inzichten oplevert. Kijk bijvoorbeeld eens naar de hoogste berg van Nederland.

Website: Hoogste bergen

Leitner nieuws

Het laatste nieuws met betrekking tot kabelbanen gebouwd door Leitner. Naast het laatste nieuws vind je er ook informatie over Leitner zelf en interessante video’s.

Website: Leitner nieuws

Overzicht Kabelbanen

Deze wikipediapagina geeft je een overzicht van kabelbanen per land. De lijst is niet compleet maar het geeft een aardig overzicht.

Website: wikipedia kabelbanen

Brancheorganisatie kabelbanen Zwitserland

Statistieken, overzichten en overige informatie over kabelbanen in Zwitserland. Aangezien Zwitserland natuurlijk het kabelbaanland is vind je hier zeer interessante informatie.

Website: Seilbahnen.org

Lees ook de artikelen over de verschillende kabelbaantypes of kabelbaanterminologie.

Mocht ik nog wat websites missen die beslist de moeite waard zijn dan hoor ik dat graag. 

Laat een reactie achter

Dit is een reactie op een geplaatste reactie.