Bergbahnen, bergvakanties, bergmagazine en nieuws
BERGUNDBAHN
NL
Eten in een kabelbaan
Eten in een kabelbaan
Eten in een kabelbaan

Eten in een kabelbaan

  • Auteur: Ronald van den Berg

Wat dacht je ervan om lekker uitgebreid te ontbijten, te lunchen of te dineren hoog boven een stad of zwevend boven een diepe afgrond?  Een kabelbaan als transportmiddel om van A naar B te komen dat kennen wij allemaal wel. In de winter willen wij zo snel mogelijk de berg op om vervolgens weer naar beneden te kunnen skiën. Een gondel zien wij als puur functioneel. Maar waarom niet optimaal genieten van het geweldige uitzicht? Een kabelbaan vliegt over de mooiste plekjes en geeft je fantastische uitzichten. Dit uitzicht zie je alleen maar vanuit de lucht. 

Er zijn momenteel een aantal kabelbanen waarin je ofwel kunt ontbijten of lunchen of ’s avonds heerlijk kunt genieten van een diner. De volgende kabelbanen geven je deze mogelijkheid.

Ettelsberg Seilbahn – Willingen – Duitsland

Afstand tot Amersfoort: 296 km

Tijdens de zogenaamde Willinger Schlendertagen, een culinair festival waarmee men in Willingen wil laten zien dat er in Willingen meer mogelijk is dan skiën en wandelen, is het mogelijk om te dineren in een gondel van de Ettelsberg Seilbahn. 

5 gangen diner in een gondel
In het dalstation word je begroet en naar je tafel gebracht. Deze tafel is netjes gedekt en bevindt zich in een gondel. Per gondel is er plaats voor 4 personen. Elke keer als de gondel door het dalstation gaat wordt er een nieuwe gang geserveerd. Een rondje naar het bergstation en weer terug duurt ongeveer 20 minuten. Tijdens de eerste ronde kijk je nog een beetje verschrikt op als de glazen tegen elkaar tikken als de gondel een steun passeert maar zodra het hoofdmenu geserveerd is valt dit al helemaal niet meer op. 

Wanneer: Tijdens de Willinger Schlendertagen van 12 tot 30 mei 2019. Daarnaast kan er, op aanvraag, door groepen het hele jaar door geboekt worden. 

Meer informatie over dineren in de Ettelsberg Seilbahn

Schönjochbahn – Fiss – Oostenrijk

Afstand tot Amersfoort: 876 km

In de Genussgondel van den Schönjochbahn in Fiss kun je in de zomermaanden genieten van een 5-sterren ontbijt of een 6-sterren lunch. De gondels zijn gezellig en zeer luxueus ingericht. 

Het 5-sterren ontbijt
Het Genussgondel ontbijt begint boven in het BergDiamant panoramarestaurant. Hier word je welkom geheten en krijg je een glas versgeperste jus d’orange. Vervolgens stap je in de ontbijtgondel waar een fles sekt voor je klaarstaat. Tijdens 2 ronden krijg je heerlijk eten voorgeschoteld zoals een variatie van worst en kaas, zalm etc. Tot slot staat er in het BergDiamant restaurant nog iets zoets klaar. Al met al duurt het ontbijt zo ongeveer 2,5 uur.

Kosten: € 63,50 (volwassene)

6-sterren middagsmenu
Ga je voor het middagmenu dan ga je 4 keer rond. Het beginpunt is wederom in het BergDiamant Panoramarestaurant. Tijdens het genieten van het uitzicht krijg je onder andere soep, een tussengerecht en een hoofdgerecht. Een zoete afsluiting staat tot slot klaar in het bergrestaurant.

Kosten: € 86,- (volwassene)

Wanneer: In de zomermaanden van midden juni tot eind oktober

Meer informatie over de Genussgondel

Luftseilbahn Weggis – Rigi – Weggis - Zwitserland

Afstand tot Amersfoort: 817 km

Het zwevende restaurant, zo wordt de Luftseilbahn Weggis – Rigi Kaltbad genoemd. Hoog boven de Vierwaldstättersee kun je in de zomernachten genieten van een geweldig 3-gangen menu in het zwevende restaurant. 

Tijdens de rit naar boven wordt het voorgerecht geserveerd. Vervolgens wordt na een korte stop bij het uitzichtpunt Rigi Kaltbad het hoofdgerecht en het dessert gereserveerd. Tijdens de rit naar beneden kun je hiervan genieten. Bij mooi weer zie je dan ook nog eens een onvergetelijke zonsondergang. Hoe romantisch wil je het hebben. 

Kosten: het goedkoopste menu kost € 132. Minimale prijs is € 1.320,-. 

Wanneer: Mei – september op aanvraag

Meer informatie over dineren in het zwevende restaurant

Singapore Cable car – Singapore – Singapore

Afstand tot Amersfoort: minstens 12 uur vliegen

Gedurende 2 rondjes (1 uur) kun je genieten van het mooiste uitzicht op de stad Singapore tijdens een Diner in de Singapore Cable Car. Terwijl je zweeft tussen Mount Faber en Sentosa island heb je alle tijd om te genieten van het eten en het geweldige uitzicht.

Wanneer: Hele jaar door

Kosten: vanaf €46,-

Meer informatie over de Singapore Delights Dining Experience

De vraag is nu, wat wordt de volgende stap? Misschien wel dat voordat je instapt je een bestelling kunt doen, wat drinken en wat eten. Je bent immers vaak toch wel even onderweg. Of misschien een overnachting in een gondel?

Foto's bron: www.serfaus-fiss-ladis.at

Laat een reactie achter

Dit is een reactie op een geplaatste reactie.

Reacties

Francis
19-02-2019 12:43
Wil ik ook nog een keer doen!
Ronald van den Berg
11-02-2019 12:03
Beste Peter, dit zijn de liften die ik gevonden heb maar misschien zijn er nog wel meer. Mocht iemand nog meer kabelbanen weten waarin je kunt ontbijten, lunchen of dineren dan hoor ik het graag.
Peter
11-02-2019 12:01
Is dit de complete lijst of zijn er meer kabelbanen waar je kunt eten?